Strauss-Kahn skal avhøres om sex-orgier tirsdag

Politiet i den nordfranske byen Lille skal tirsdag avhøre den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, om hans deltagelser i sexorgier med prostituerte.

Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn skal avhøres i Lille.

Foto: THOMAS SAMSON / Afp

Carlton hotell i Lille

Luksushotellet Carlton i Lille, som står sentralt i prostitusjonssaken, fotografert 14. oktober i år.

Foto: DENIS CHARLET / Afp

Siste kapittel av ydmykelsene for den tidligere IMF-sjefen starter tirsdag morgen, da han skal avhøres for det som i Frankrike er kjent som "L'affaire Carlton".

Saken dreier seg om en omfattende prostitusjonsring rundt Carlton hotell i den nordfranske byen Lille.

Strauss-Kahn selv skal angivelig deltatt i sexorgier, både Frankrike og i Washington da han var sjef for Det internasjonale pengefondet.

Den siste av de angivelige sexorgiene skal ha funnet sted i Washington fra 11. til 13. mai i fjor, skriver den nordfranske avisen La Voix du Nord.

Strauss-Kahn ble arrestert i New York dagen etter, 14. mai i fjor, siktet for voldtektsforsøk av en hotellansatt. Saken ble henlagt tre måneder senere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Dominique Alderweireld og kjæresten Beatrice Legrain

Dominique Alderweireld, kjent som 'Dodo La Saumure', og kjæresten hans Beatrice Legrain under et intervju hjemme hos han i den nordfranske byen Tournai 19. januar. Franske medier har avslørt tekstmeldinger som skal være sendt fra Dominique Strauss-Kahn til Alderweireld. Alderweireld sier til nyhetsbyrået AFP at han vil lage en fagforening av bordelleiere, med sikte på å legalisere virksomheten.

Foto: THIERRY CHARLIER / Afp

Skal avhøres i 48 timer

Dominique Alderweireld

Dominique Alderweireld, kjent som 'Dodo la saumure', deltok i TV-programmet 'Le Grand Journal' på fransk Canal Plus 12. januar i år. Da hadde han nettopp sluppet ut etter å ha sittet tre måneder i varetekt, mistenkt for menneskehandel og hallikvirksomhet.

Foto: THOMAS SAMSON / Afp

Avhørene av Strauss-Kahn skal foregå i politikasernen i Lille og starter etter planen klokken 09.00 tirsdag morgen.

Ifølge Le Voix du Nord kan Strauss-Kahn bli holdt i varetekt og avhørt i opptil 96 timer, mens avisen skriver at han avhørene trolig vil begrense seg til 48 timer.

Avhørene av den tidligere topp-politikeren kommer trolig til å dreie seg om han visste at flere av kvinnene som deltok på sexfestene var prostituerte, og om hvem som i så fall betalte kvinnene.

Han kommer også til å bli spurt om han ga noe til gjengjeld til de forretningsmennene som skal ha betalt de prostituerte.

Selv hevder Strauss-Kahn gjennom sin advokat, Henri Leclerc, at han trodde han deltok på såkalte swingers-fester og hadde ingen grunn til å mistenke at kvinnene var prostituerte.

En rekke personer er allerede siktet i saken. Blant dem er både en lokal politisjef og flere forretningsmenn i Nord-Frankrike.

Begynt å leve igjen

Boken til Anne Sinclair

Både Anne Sinclair (bildet) og Tristane Banon har kommet med bøker som Strauss-Kahn-saken.

Foto: PATRICK KOVARIK / Afp

For ekteparet Anne Sinclair og Dominique Strauss-Kahn kommer avhøret, og medieoppmerksomheten rundt, akkurat når de begynner å få livet i gang.

Anne Sinclair ble i januar utnevnt til redaktør for den franske versjonen av Huffington Post, det kjente amerikanske nettstedet.

Uansett utfall for Strauss-Kahn av prostitusjonssaken i Lille, så vil han måtte leve med oppmerksomhet rundt ham i årevis fremover.

Det ble ikke minst klart da det for et par uker siden ble kjent at Frankrikes mest kjente filmstjerne, Gérard Depardieu, skal spille hovedrollen i en film om Strauss-Kahn-saken.

SISTE NYTT

Siste nytt