Hopp til innhold

Hallikdom: Dominique Strauss-Kahn frifunnet

Den tidligere IMF sjefen er frikjent for grov hallikvirksomhet, slår en fransk domstol fast. Strauss-Kahn sier han ikke visste at sju kvinner i et sexnettverk var prostituerte.

FRANCE-STRAUSSKAHN/ Former IMF head Strauss-Kahn leaves after the first day of trial in the so-called Carlton Affair, in Lille

Dominique Strauss-Kahn etter første dag i retten i februar i år.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Dominique Strauss-Kahn reagerte kun med noen anerkjennende nikk da dommeren leste opp den 147 sider lange dommen. Den tidligere IMFsjefen ble frifunnet for grov hallikvirksomhet i forbindelse med voldsomme og champagnefylte sexfester i Paris, Brussel og Washington.

Rettssaken i startet i byen Lille i februar og har vært den siste i en serie av ydmykende offentlig opptredener for den 66 år gamle Strauss-Kahn.

Ventet dom

Dominique Strauss-Kahn var tiltalt for grov hallikvirksomhet. Den 66 år gamle anerkjente økonomen innrømmer at han søkte rekreasjon i gruppesex, men nekter straffskyld. Frifinnelsen var ventet da selv aktor til slutt vedgikk at bevisene ikke var gode nok og avrundet rettsforhandlingene med å be om frifinnelse.

Les også:

Toppløse demonstranter mot Strauss-Kahn

– Festene ga rekreasjon i et hektisk liv

TOPSHOTS-US-FRANCE-DSK-TRIAL

Nafissatou Diallo sluttet som stuepike og åpnet denne restauranten i Bronx etter at hun i et forlik fikk utbetalt et ukjent beløp.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Sexlyst kom i veien for presidentambisjon

Dominique Strauss-Kahn som tidligere også har vært finansminister for sosialistpartiet hadde lagt et løp for å bli å bli fransk president. Ambisjonen om presidentmakt ble skutt ned da stuepiken Nafissatou Diallo anklaget ham for overgrep på et hotell i New York i 2011.

Strauss-Kahn ble frikjent i retten for seksuelle overgrep, men inngikk forlik med kvinnen da hun gikk til sivilt søksmål.

SISTE NYTT

Siste nytt