Gérard Depardieu får hovedrollen som Dominique Strauss-Kahn

Gérard Depardieu får hovedrollen som Dominique Strauss-Kahn i film om den tidligere IMF-sjefens fall. Hvem som skal spille stuepiken avslører regissøren ikke.

Gerard Depardieu

Gérard Depardieu skal spille hovedrollen i en film om den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahns fall.

Foto: Andrej Luprich / Ap

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn kunne blitt Frankrikes nye president. Men, så ble han arrestert og siktet for overgrep og voldtektsforsøk på Nafissatou Diallo, som jobbet som værelsespike på et hotell i New York.

Saken ble henlagt, men stuepiken gikk til sivilt søksmål mot Strauss-Kahn.

Skal handle om de rike og mektige

Sex-skandalen kostet Strauss-Kahn jobben og muligens hans politiske karriere. Nå blir historien film, og Gérard Depardieu skal spille hovedrollen. Det franske 80-talls ikonet Isabelle Adjani skal spille kona Anne Sinclair, skriver the Telegraph.

Den amerikanske regissøren Abel Ferrara avslørte i Le Monde at filmen skal handle om de rike og mektige. Innspillingen vil starte i år, og filmen vil bli spilt inn i Washington, Paris og New York, skriver Newser.com.

Hvem som skal spille stuepiken Nafissatou Diallo avslører regissøren ikke.

Det er tidligere skrevet en bok om Dominique Strauss-Kahns antatte overgrep mot en fransk journalist.

Kulturstrøm

 • Motemagasingigant dropper pels

  Motemagasinet Elle med 100 millioner lesere vil ikke lenger bruke klær lagd av dyrepels i sitt redaksjonelle innhold og reklamer.

  Bladet har 46 utgaver verden over. 13 av dem har allerede droppet pels, ytterligere 20 skal starte ved nyttår, og resten følger året etter.

  – Pelsens tilstedeværelse på våre sider og i vårt digitale innhold er ikke lenger i tråd med verdiene våre eller verdiene til våre lesere, sier magasinets internasjonale direktør Valeria Bessolo Lopez.

  Andre store moteblader, deriblant Vogue i Storbritannia og USA, InStyle USA og Cosmopolitan i Storbritannia har allerede droppet pels fra sitt redaksjonelle innhold. Det samme har en rekke moteprodusenter.

  (NTB)

 • Baldwin føler ikke skyld

  Natt til fredag ble intervjuet med Hollywood-skuespiller Alec Baldwin sendt i USA. Dette er det første intervjuet skuespilleren har hatt etter at han skjøt og drepte en filmfotograf under innspillingen av filmen «Rust».

  Et av spørsmålene Baldwin fikk fra journalisten var om han følte skyld eller ei.

  – Nei. Nei. Jeg hadde kanskje tatt mitt eget liv om jeg trodde jeg var ansvarlig, og det sier jeg ikke med letthet, svarer skuespilleren, før han forteller at han drømmer om hendelsen konstant.

  – Det skal ikke være ekte ammunisjon noe som helst sted i nærheten av et filmsett. Jeg har ingenting å skjule, sa skuespilleren.

  Baldwin, sammen med andre produsenter av filmen, er saksøkt av flere tidligere medarbeidere fra filmsettet. Produsentene er blitt kritisert for å skape et «utrygt arbeidsmiljø».

  Alec Baldwin intervjues av ABC News
  Foto: Jeffrey Neira / AP