– Nord-Korea stjal Sør-Koreas krigsplaner

Hackere fra Nord-Korea skal ha stjålet store mengder militære dokumenter fra Sør-Korea, deriblant planer om å drepe Kim Jong-un.

Sør-Korea

Sør-Korea testet i september et Hyunmu 2-missil på østkysten. Nord-Korea skal nå ha fått tak i flere konkrete planer med forberedelser på full krig.

Foto: Handout / AFP

Rhee Cheol-hee, som sitter i Sør-Koreas lovgivende forsamling og parlamentets forsvarskomité, sier det til sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at han har fått informasjonen av forsvarsdepartementet.

Angrepet skal ha funnet sted i september i fjor. Ifølge Rhee ble rundt 235 gigabyte med militære dokumenter stjålet fra forsvarets datalagringssenter.

Blant disse er det angivelig flere krigsplaner som er utarbeidet av USA og Sør-Korea i fellesskap, informasjon om planene for Sør-Koreas spesialstyrker og opplysninger om viktige kraftverk og militære anlegg.

Rapporter til høytstående militære ledere blant Sør-Koreas allierte og en plan om å drepe Kim Jong-un skal også være blant dokumentene som er stjålet.

Forsvarsdepartementet skal bare ha kartlagt innholdet i 53 gigabyte av det som ble stjålet.

Kim Jong-un

Kim Jong-un på en prøveskyting i Nord-Korea. Det har lenge vært spekulert i om Sør-Korea og USA vil forsøke å drepe Kim, og en av de stjålne planene skal inneholde metoder for å «halshugge regimet».

Foto: Kcna / Reuters

– Plan om å «halshugge det nordkoreanske regimet»

De stjålne planene som nevnes konkret er plan 5015 og 3100, ifølge Yonhap.

5015 handler om «den nyeste Seoul-Washington-planen for å håndtere en full krig med Pyongyang», og skal inneholde detaljerte fremgangsmåter for å «halshugge det nordkoreanske regimet».

Plan 3100 skal være Sør-Koreas plan for å svare på Nord-Koreas provokasjoner.

I mai opplyste Sør-Korea at store mengder data hadde blitt stjålet fra militærets intranett, men ga ingen detaljer utover at de hevdet Nord-Korea sto bak.

Det er ikke kjent om det er snakk om samme angrep. Forsvarsdepartementet vil ikke kommentere opplysningene fra Rhee.

Sør-Korea

Sørkoreansk radarstasjon ved den demilitariserte sonen mellom Nord- og Sør-Korea.

Foto: Lee Jae-won / Reuters

– Har hackere i flere land

De siste årene har Sør-Korea blitt utsatt for jevnlige hackerangrep fra naboen i nord. Ifølge BBC har Nord-Korea spesialtrente hackere i flere land, deriblant Kina.

I fjor sommer anslo Sør-Korea at nordkoreanske hackere hadde angrepet over 140.000 datamaskiner i 160 forskjellige firmaer og departementer for å plante virus.

Da ble blant annet plantegningene av vingene til Sør-Koreas nye jagerfly stjålet, og hackerne forsøkte også å angripe systemet som kontrollerer det sørkoreanske transportsystemet.

Nord-Korea kalte anklagene «oppspinn», og beskylder Sør-Korea og USA for å fremprovosere en krig.

SISTE NYTT

Siste nytt

Biden ber om korrekt avgjørelse i Floyd-saken - dom faller snart

USAs president Joe Biden ber juryen avgi en korrekt dom over politimannen som er tiltalt for å ha drept George Floyd. Kjennelsen er ventet i kveld.