Dataangrep mot sørkoreansk atomkraftverk

Et sørkoreansk atomkraftverk skal ha blitt utsatt for et nytt dataangrep, opplyser myndighetene i dag.

Sørkoreansk tv viser Nord Koreas-leder Kim Jong Un

En sørkoreansk soldat ser Nord Koreas leder Kim Jong Un på TV. I dag ble det klart at Sør Koreas atomreaktorer har blitt utsatt for et dataangrep.

Foto: Ahn Young-joon / Ap

Sør-Korea har 23 atomreaktorer, men myndighetene er sikre på at det siste angrepet aldri ville ha ført til noen risiko for befolkningen.

– Vi er sikre på at våre kontrollsystemer ville hindret at anleggene ble skadet, sier Sør-Koreas vise energiminister Chung Yang-ho til nyhetsbyrået Reuters.

Ville skape frykt

Ifølge det delstatlige selskapet Korea Hydro and Nuclear Power (KHNP), som driver atomreaktoren, så ble angrepet gjennomført av noen som ønsker å skape frykt i befolkningen. Uten at de nevner Nord-Korea som en mulig avsender.

For angrepet kommer samtidig med at nabolandet i nord anklages for stadige dataangrep mot selskaper i USA og Sør-Korea.

Internasjonal reaksjon

USA jobber nå med å få på plass en internasjonal reaksjon på dataangrepet mot Sony Pictures, og hat henvendt seg til Storbritannia, Australia, New Zealand, Sør-Korea, Japan, Kina og Russland, opplyser en ikke navngitt tjenestemann i Obama-administrasjonen til nyhetsbyrået Reuters.

I tillegg har USA bedt Kina om hjelp til å forhindre eventuelle nye dataangrep fra Nord-Korea.

Nord-Korea truer på sin side med å slå tilbake mot Det hvite hus og andre amerikanske mål dersom USA innfører nye sanksjoner som følge av cyberangrepet.

Ifølge landets nasjonale forsvarskommisjon (NDC) er Nord-Korea «rede til en konfrontasjon med USA på alle krigsområder inklusive cyberkrig».

I kveld skal FNs sikkerhetsråd for første gang diskutere situasjonen i Nord-Korea.

SISTE NYTT

Siste nytt

Ny tribunekollaps – to døde

To mistet livet og 132 ble skadd da en tribune kollapset i en synagoge ved Jerusalem, melder AP. Synagogen skal ha vært under oppussing.