NRK Meny
Normal

– Mubarak har fått sammenbrudd

Egypts tidligere president Hosni Mubarak (82) har fått et nervøst sammenbrudd, melder landets statlige TV-kanal.

Egypts tidligere president Hosni Mubarak

I går ble påtelemyndighetens avhør av Hosni Mubarak avbrutt da han fikk hjerteproblemer. I dag meldes det at Mubarak lider av et nervøst sammenbrudd.

Foto: Amr Abdallah Dalsh / Reuters

Det har de siste dagene kommet mange rapporter om Mubaraks helse, og tidligere i dag ble det meldt at han holdt til på et sykehus i Sharm el-Sheikh ved Rødehavet, etter at han i går fikk hjerteproblemer under et avhør. Ifølge nyhetsbyrået Reuters fortalte en kilde ved sykehuset at Mubaraks helse var ustabil.

Tidligere i dag kom også ordren om at Mubarak skal fengsles i 15 dager, og at han skal pågripes. Hans to sønner Alaa og Gamal ble samtidig varetektsfengslet og siktet for underslag og korrupsjon.

Hjerteproblemer i går, sammenbrudd i dag

Ekspresidenten selv ble avhørt av påtalemyndigheten i går. Under avhøret skal han ha blitt rammet av akutte hjerteproblemer, og ble fraktet til sykehus i Sharm el-Sheikh.

I dag meldes det av den statlige egyptiske TV-kanalen at Mubarak lider av et nervøst sammenbrudd. Det er foreløpig ikke kommet mer informasjon.

Mubarak gikk 11. februar i år av som president, etter 30 år ved makten. Da hadde det egyptiske folket vært ute i gatene og demonstrert mot landets ledelse siden 25. januar - inspirert av demonstrasjonene i Tunisia, der presidenten også til slutt måtte gå av.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt