NRK Meny
Normal

– Her har Savile hånden under skjørtet mitt

Et videoklipp viser tv-stjernen Jimmy Savile i det han angivelig forgriper seg på en ung kvinne på direktesendt fjernsyn.

Jimmy Savile i angivelig overgrepsvideo

I denne videoen fra 1976 utfører Jimmy Savile et overgrep, hevder kvinnen til høyre for ham.

Foto: The Sun/BBC

Det er den britiske tabloidavisen The Sun som har publisert det gamle videoklippet fra BBC-programmet Top of the pops som Savile ledet i en årrekke.

Den avdøde tv-stjernen er mistenkt for å ha forgrepet seg på rundt 300 unge jenter og noen gutter under sin tid i kanalen.

– Grafset under skjørtet

Videoen viser Savile omkranset av tenåringsjenter. Jenta til høyre for ham skvetter plutselig til og forsøker å dra seg unna, mens Savile beveger høyrearmen sin.

– Jeg skal si dere én ting. En mann kan bli vant til dette, sier Savile før han avslutter programmet som gikk på lufta 25. november 1976.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nå forteller kvinnen i klippet for første gang hva som egentlig skal ha skjedd.

Sylvia Edwards var 19 år da programmet ble sendt, og forteller til The Sun at Savile satt med hånden oppunder skjørtet hennes på dette tidspunktet.

– Jeg kjente fingrene hans mot baken min. Det var motbydelig, sier Edwards.

– Han bare tuller

En sjokkert Edwards løp rett til en av Saviles sjefer etter opplevelsen, men skal ha blitt kontant avvist.

– Stikk av, det er bare Jimmy som tuller litt, skal sjefen ha sagt.

36 år senere forteller Sylvia Edwards at episoden ga henne psykiske problemer og problemer med intime forhold til menn.

– Jeg følte meg så flau og skamfull fordi det var på direktesendt tv og familien min og vennene mine så på, sier den nå 55 år gamle kvinnen.

Omfattende sak

BBC er nå under lupen etter anklager om at kringkasteren har dekket over Saviles handlinger og avbrutt en gransking av anklagene, skriver The Guardian.

Tirsdag denne uken startet en høring i kulturkomiteen i Parlamentet, der BBC-sjef George Entwistle måtte svare for kringkasterens håndtering av anklagene.

Flere andre menn knyttes til det som av enkelte blir kalt en pedofiliring i BBC.

Søndag ble den tidligere overgrepsdømte glamrockeren Gary Glitter pågrepet i London , i tilknytning til skandalen, ifølge BBC News.

En kvinne har tidligere hevdet overfor BBC at hun skal ha sett Glitter ha forgrepet seg på en jente i Saviles garderobe for noen år siden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt