– Følger Gaddafi via satellitt

Overgangsrådet i Libya hevder de vet hvor Muammar al-Gaddafi befinner seg, og at de kan følge bevegelsene hans via satellitter.

Muammar Gaddafi

Muammar al-Gaddafi er fortsatt på frifot, men overgangsrådet i Libya mener de har full kontroll på bevegelsene hans.

Foto: MAX ROSSI / Reuters

Abdul Hafiz Ghoga

Abdul Hafiz Ghoga.

Foto: Bernat Armangue / Ap
 Muammar Gaddafi

Muammar al-Gaddafi reiser angivelig rundt med et lite følge. Her med to av sine kvinnelige livvakter ved en tidligere anledning.

Foto: TONY GENTILE / Reuters

Visedirektøren i overgangsrådet, Abdul Hafiz Ghoga, mener å vite at Gaddafi for øyeblikket befinner seg i ørkenen sør i Libya.

Han mener det bare er et spørsmål om tid før Gaddafi blir tatt til fange, ettersom de kan spore ham ved hjelp av satellitter.

– Vi har bekreftede opplysninger som sier at Gaddafi er i ørkenen. Han holder seg ikke på ett sted, men beveger seg rundt med et lite følge, som består av hans nærmeste hjelpere og livvakter, sier Ghoga til Al Jazeera.

Overgangsrådet har flere ganger tidligere ment å vite hvor Gaddafi skjuler seg , og for en drøy måned siden var det Bani Walid som ble sirklet inn.

Les: Gaddafi advarer statsledere

– Vil vente med å ta Gaddafi

Ifølge Ghoga vil overgangsrådets styrker konsentrere seg om å ta kontroll over Sirte før de tar opp jakten på Gaddafi.

– Så fort Sirte er frigjort, vil styrkene våre spore opp Gaddafi selv, sier han.

Kampen om Gaddafis fødeby har rast i flere uker, og nå har overgangsrådets styrker flyttet stridsvognene nærmere byen for å få has på resten av de Gaddafi-lojale soldatene, som svarer med rakettkastere og granater.

Fredag ble minst fire mennesker ble drept og 46 såret, opplyser sykehuskilder.

Les: Harde kamper om Sirte
Les: Innbyggere i kø for å forlate Sirte

Opprørere fyrer av en rakett mot Sirte

Opprørsstyrkene fyrer av en rakett mot Sirte.

Foto: SAAD SHALASH / Reuters

Tror Gaddafis sønn er i Sirte

Soldatene har imidlertid bestemt seg for å vente med å sette inn en storoffensiv, ettersom de tror at minst fire medlemmer av Gaddafis regime skjuler seg i byen.

– Vi er sikre på at Gaddafis sønn Mutassim og den tidligere forsvarsministeren Abu Bakr Yunis er i byen, sier østfrontens militærsjef Wesam bin Hamaibi.

Les også: - Gaddafi-son pågripen i Sirte

Overgangsrådet har gjort det klart at de ikke vil erklære Libya for et fritt land eller begynne arbeidet med å få på plass en ny regjering før Sirte er tatt.

Fredag brøt det også ut kamper i hovedstaden Tripoli , og nå har overgangsrådet satt inn en ny offensiv for å kvitte seg med Gaddafis støttespillere i byen, melder AFP.

Rundt 50 mennesker skal ha vært involvert i skytingen, og 27 av dem skal være arrestert.

Tripoli Libya

Svart røyk over Tripoli fredag.

Foto: SUHAIB SALEM / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt