Nye kamper i Libyas hovedstad

Det har brutt ut kamper i Libyas hovedstad Tripoli, der mellom 20 og 50 Gaddafi-tilhengere slåss mot soldater som støtter Det nasjonale overgangsområdet.

Tripoli Libya

Gaddafi-tilhengere og soldater fra overgangsrådet slåss i Libyas hovedstad Tripoli.

Foto: SUHAIB SALEM / Reuters

Bevæpnede Gaddafi-tilhengerne kom til bydelen Abu Salim der de begynte å rope slagord til støtte for landets tidligere leder, ifølge øyenvitner.

Soldatene fra overgangsrådet kom raskt til stedet, og det brøt ut skuddvekslinger med maskingevær. Overgangsrådet opplyser at mellom ti og 15 Gaddafi-tilhengere er arrestert.

- Omfanget av kampene var begrenset, og vi har alt under kontroll, sa nestkommanderende for overgangsrådets militærkommando i Tripoli i ettermiddag.

Bydelen er kjent for å huse mange Gaddafi-tilhengere.

Gaddafioppfordring

– Muammar al-Gaddafi ba i et lydopptak i går sine tilhengere om å gjøre opprør etter fredagsbønnen. Det er grunnen til at disse kampene oppsto, sier Abdullah, en soldat fra overgangsrådets styrker.

Åtte mennesker ble såret i kampene, blant dem soldater fra overgangsstyrken.

Flere lydmeldinger

Den avsatte lederen har sendt ut flere slike lydopptak etter at overgangsrådets styrker tok kontroll over Tripoli for to måneder siden.

I en tidligere oppfordringen sa Gaddafi:

«Jeg ber hele det libyske folk om å marsjere i milliontall på alle torg, i alle byer, landsbyer og oaser. Gå fredelig, vær modige, reis dere, gå ut på gatene og heis vårt grønne flagg mot himmelen».

SISTE NYTT

Siste nytt