Hopp til innhold

Nye kamper i Libyas hovedstad

Det har brutt ut kamper i Libyas hovedstad Tripoli, der mellom 20 og 50 Gaddafi-tilhengere slåss mot soldater som støtter Det nasjonale overgangsområdet.

Tripoli Libya

Gaddafi-tilhengere og soldater fra overgangsrådet slåss i Libyas hovedstad Tripoli.

Foto: SUHAIB SALEM / Reuters

Bevæpnede Gaddafi-tilhengerne kom til bydelen Abu Salim der de begynte å rope slagord til støtte for landets tidligere leder, ifølge øyenvitner.

Soldatene fra overgangsrådet kom raskt til stedet, og det brøt ut skuddvekslinger med maskingevær. Overgangsrådet opplyser at mellom ti og 15 Gaddafi-tilhengere er arrestert.

- Omfanget av kampene var begrenset, og vi har alt under kontroll, sa nestkommanderende for overgangsrådets militærkommando i Tripoli i ettermiddag.

Bydelen er kjent for å huse mange Gaddafi-tilhengere.

Gaddafioppfordring

– Muammar al-Gaddafi ba i et lydopptak i går sine tilhengere om å gjøre opprør etter fredagsbønnen. Det er grunnen til at disse kampene oppsto, sier Abdullah, en soldat fra overgangsrådets styrker.

Åtte mennesker ble såret i kampene, blant dem soldater fra overgangsstyrken.

Flere lydmeldinger

Den avsatte lederen har sendt ut flere slike lydopptak etter at overgangsrådets styrker tok kontroll over Tripoli for to måneder siden.

I en tidligere oppfordringen sa Gaddafi:

«Jeg ber hele det libyske folk om å marsjere i milliontall på alle torg, i alle byer, landsbyer og oaser. Gå fredelig, vær modige, reis dere, gå ut på gatene og heis vårt grønne flagg mot himmelen».

SISTE NYTT

Siste nytt

Modellen Bella Hadid, her på rød løper på filmfestivalen i Cannes 23. mai. Hun har en sort kjole med bare ermer og v-utringing. Det mørke håret er satt opp og hun har lange øredobber med blanke steiner.

Adidas dropper Bella Hadid-reklame

Staten Israel kritiserte en Adidas-reklame med den halvt palestinske modellen Bella Hadid. Nå er hun droppet fra kampanjen.

Momen Jaber spikrer tepper på plass

Palestinere til Hamas: – Ikke bruk oss som menne­skelige skjold

Israel bomber flyktningleirer og sivile i jakten på Hamas-toppene. Palestinere som NRK har snakket med, har en beskjed til krigere som gjemmer seg blant sivile.

Biden faller på flytrappa

Øyeblikkene som kan felle Biden

Det startet med noen fall, et feil navn her og der, antydninger om dårlig hukommelse. Nå vakler den amerikanske presidenten mer enn noen gang.