– Flyet er fullstendig ødelagt

Redningsmannskaper er nå fremme ved Airbus-flyet som styrtet i de franske alpene tirsdag. Redningsarbeidet vil ta flere døgn, og franske myndigheter mener det er umulig at noen kan ha overlevd.

Bilder fra ulykkesstedet viser hvordan flyet er fullstendig ødelagt.

VIDEO: Se ulykkesstedet.

Ulykkesstedet i de franske alpene

Restene av flyet dekker et stort område i de franske alpene.

Foto: - / Afp

Flyvraket ligger i et vanskelig tilgjengelig område på 2000 meters høyde i Barcelonnette-området ved Digne-les Bains, rundt ti mil nord for Nice.

Et fransk politihelikopter har sett vrakrester i fjellkjeden Les Trois Eveches, melder AFP.

Rundt 500 personer deltar i redningsarbeidet, og flere helikoptre har ankommet ulykkesstedet.

Lokalbefolkningene har stilt sine biler til disposisjon for å bistå redningsarbeiderne, og rundt 360 personer fra brannvesenet i områdene rundt er sendt til stedet for å hjelpe til.

Frankrikes paramilitære politistyrke opplyser at de bidrar med ni helikoptre, 350 soldater og 19 teknikere. De skal i tillegg sette opp en provisorisk operasjonssentral og et krisesenter i Le Vernet i Blanche-dalen.

Styrtområde for germanwings 4U9525

– Ingen har overlevd

Arbeidet er i gang med å hente ut passasjerene, og det har kommet ubekreftede meldinger om at en person kan være i live, til tross for at franske myndigheter allerede har slått fast at ingen har overlevd.

– Flyet er fullstendig ødelagt. Den største delen er på størrelse med en liten bil. Det er ingen mulighet for at noen har overlevd, sier den Sauvan Gilbert fra de lokale myndighetene til TV-kanalen BFM.

Politiet regner med at arbeidet kommer til å ta flere døgn. Lyskastere er på vei slik at arbeidet kan fortsette gjennom natten.

Ifølge Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve er en av de såkalte svarte boksene fra flyet funnet.

– En svart boks ble funnet noen timer etter styrten. Den vil umiddelbart bli undersøkt for å hjelpe etterforskningen framover, sier han.

FRANCE-CRASH/ French Interior Minister Bernard Cazeneuve and officials arrive by Helicopter on a field next to the crash site of an Airbus A320

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve ankommer et jorde i nærheten av ulykkesstedet.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

Falt brått

Germanwings opplyser at flyet falt brått fra 40.000 til 6000 fot på under åtte minutter, og at det ikke ble sendt ut noe nødsignal. Årsaken til styrten er fortsatt uviss. Flyet skal ha vært i god teknisk stand.

Flyet hadde 144 passasjerer og en besetning på seks personer om bord, og var på vei fra Barcelona til Düsseldorf.

Ifølge Germanwings var det 67 tyskere om bord, mens spanske myndigheter anslår at 45 av deres statsborgere kan ha vært om bord. I tillegg skal noen av passasjerene være tyrkiske.

16 skoleelever i 15-årsalderen og to spedbarn skal også være blant de omkomne.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel har varslet at hun vil reise til ulykkesstedet så fort som mulig.

Flystyrt i Alpene
Det forsvunne flyet fra Germanwings.
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt