Hopp til innhold

– Festene ga rekreasjon i et hektisk liv

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn benektet at han har tatt del i «ville aktiviteter» da han forklarte seg om Carlton-saken i retten i Lille. Og han avviste fullstendig at han hadde hatt noe med organiseringen å gjøre.

 Dominique Strauss-Kahn

Det er satt av tre dager til Dominique Strauss-Kahn i retten.

Foto: BENOIT PEYRUCQ / Afp

Sammen med 13 andre er den tidligere franske finansministeren og sjefen for det internasjonale pengefondet tiltalt for «grov hallikvirksomhet i en organisert gruppe».

På vei til retten tirsdag morgen ble han møtt av toppløse demonstranter. «Halliker. Kunder. Skyldige» sto det på brystkassen til en av.

– Denne saken er helt ute av proporsjoner, sa Strauss-Kahn, kledd i mørk blå dress og med brunt slips. Han forklarte seg rolig og benektet å ha gjort noe kriminelt.

– Ønsket ikke relasjoner med prostituerte

– Jeg hadde ingen ting med organiseringen av slike fester å gjøre. Jeg har ikke tid til det. Og jeg ikke bedt noen organisere slike kvelder for meg, sa Dominique Strauss-Kahn da han gjenopptok forklaringen sin etter lunsj.

Den tidligere toppolitikeren forklarte at han ikke har noe imot prostituerte, men at det ikke var slike seksuelle relasjoner han ønsker.

Tidligere på dagen hadde blant andre en tidligere prostituert vitnet om en kveld der DSK, som franskmennene kaller ham, hadde vært voldelig.

– Han hadde ingen respekt. Jeg var ikke vant til slikt og sa til ham at det gjorde vondt, men jeg trengte pengene, sa hun.

Strauss-Kahn er den mest profilerte av de 14 tiltalte i saken, men har trolig en mer perifer rolle enn mange av sine medtiltalte, som inkluderer politifolk, en advokat, en prostituert og en bordelleier kjent som «halliken Dodo».

Mente privatlivet var privat

Tirsdag ettermiddag forklarte DSK at han ikke hadde noen glede av prostituerte og han forsvarte retten til et privatliv.

– Jeg har alltid trodd at mitt privatliv var privat. Jeg tok kanskje feil, sa han.

Han forklarte videre at festene var rekreasjonsstunder i et hektisk liv.

Strauss-Kahn har tre dager på seg til å forsvare seg mot anklagene om at han organiserte selskaper med prostituerte i Paris, Brussel og Washington.

Sier DSK ikke visste

Fabrice Paszkowski

Fabrice Paszkowski

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Etter ham tok Fabrice Paszkowski plass i vitneboksen. Han mente at det var litt i meste laget å kalle ham for «organisator» av festene, men ble like fullt presentert som det.

Paszkowski forklarte at det ikke var jentene som var kveldens gave på disse festene, men at det var Monsieur Strauss-Kahn.

– Man ba om at han skulle være til stede, sa han.

Ifølge Paszkowski var det bare ham selv og forretningsmannen David Roquet som organiserte kveldene og som visste at det var prostituerte der.

– Det var en hemmelighet bare vi to delte, forklarte han.

SISTE NYTT

Siste nytt

Finland og Sverige har levert sine Nato-søknader

Finland og Sverige har overlevert sine Nato-søknader i Brussel. – Det er en god dag i en kritisk tid, sa generalsekretær Jens Stoltenberg.