NRK Meny
Normal

Wiik sin MC funnet

Politiet er sikker på at etterlyste Terje Wiik ikke kjører sin egen motorsykkel.

Terje Wiik
Foto: Politiet

Det politiet vet er at han ikke kjører sin egen motorsykkel av typen Yamaha fra 1997, opplyser politiadvokat ved Asker og Bærum politidistrikt, Kai Vaag til NRK Trøndelag.

Tips fra Nordland

Politiet i Asker og Bærum fikk lørdag et tips fra Nordland, om at motorsykkelen befinner seg i garasjen til en lokal MC-klubb.

NRK Trøndelag har i ettermiddag fått bekreftet at sykkelen står hos motorsykkelklubben. Der har den stått siden i fjor høst. Wiik er ikke medlem av klubben.

Motorsykkelen er svart og hvit og ikke grønn, slik politiet gikk ut med.

- Vi har kontroll på den så den kjører han ikke, sier Vaag.

Etterforskningsleder Olav Brubakk er derimot ganske sikker på at Wiik kjører en bil.

Bilen han lånte av broren er fortsatt ikke funnet, det var en rød Opel Senator fra 1986. Politiet vet ikke om Wiik har reist i den bilen.

Wiik er dømt til 21 års fengsel for overlagt drap.

- Wiik kan være i Norge

Politiet velger nå å etterlyse drapsdømte Terje Wiik med bilde. Han har vært på rømmen i over ei uke, men politiet har ikke sett det som nødvendig å etterlyse Wiik med bilde før nå, sier politiadvokat Kai Vaag.

- Vi har vurdert det fortløpende siden dagen vi fikk melding om at han var borte.

- Nå vet vi rett og slett ikke hvor han er, og vi kan ikke utelukke at han er tilbake i Norge, sier Vaag.

Han skal ha vært hatt på seg en rød allværsjakke, grønn genser, rød t-skjorte, olabukse og sorte joggesko da han fikk permisjon fra fengslet.

Terje Wiik har vært etterlyst både i Norge og internasjonalt i over en uke etter at han ikke kom tilbake etter permisjonen.

Kritikk for etterforskninga

NRK Trøndelag var forrige uke i kontakt med Mennskerettighetsdomstolen i Strasbourg, som bekreftet at Wiik hadde oppsøkt dem. Politiet så det ikke som nødvendig å kontakte Menneskerettighetsdomstolen.

- Vi har opplysninger som tilsier at han har vært i Menneskerettighetsdomstolen, men vi har ikke vært i direkte kontakt med dem.

- At en saksbehandler i Menneskerettighetsdomstolen skulle sitte på slike opplysninger vurderte vi som lite sansynlig, sier Vaag.

Politiet mente heller ikke det var nødvendig å kontakte Wiiks bror, som opplyste NRK Trøndelag om at Wiik i sommer hadde lånt en rød Opel Senator fra 1986 av ham.