NRK Meny
Normal

Vurderer ny etterforskning

Statsadvokaten skal vurdere ny etterforskning av en trønder som ble anmeldt for seksuell omgang med mindreårige i Brasil.

Politiet konfiskerer eiendeler i Natal i Brasil

Fra politiaksjonen i Natal i 2007.

Foto: STRINGER/BRAZIL / REUTERS

Opplysninger fra den nå 39 år gamle mannen startet det som ble ”Operasjon Paradis”, der også flere trøndere ble fengslet og siktet for hvitvasking av penger og skatteunndragelser i Natal-provinsen i Brasil.

Anmeldt av kompanjong

En av dem var kompanjongen hans, Trygve Kristiansen. Han anmeldte mannen for seksuell omgang med mindreårige, men saken ble lagt bort.

Les også: Etterforsket ikke sex-anmeldelse

En av de andre aksjonærene i firmaet Blue Marlin Group var til stede på flere møter i Natal der mannens forhold til ei 14 år gammel jente var tema.

- Han fikk beskjed om å avslutte forholdet. Vi sa også at vi kom til å gå til politiet. Da påstod at han hadde tillatelse fra jentas foreldre til å være sammen med henne, sier aksjonæren.

Skal se på saken

- Det er ingen foreldre som kan samtykke i at deres barn er seksuelt sammen med andre. 14- og 16-årsgrensen er absolutt i Norge, sier Bjørn Kristian Soknes, førstestatsadvokat i Trøndelag.

- Gjør du noe med denne saken?

- Jeg skal se på det og det skal jeg prøve å få gjort så raskt som mulig. Så vil det bli tatt en avgjørelse om det skal iverksettes etterforskning eller ikke, sier Soknes.

NRK Trøndelag har bedt mannen om dokumentasjon på at jenta, som han nå er gift med, ikke var mindreårig. Slik dokumentasjon har vi ikke fått.

Video fra Trøndelag

Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.
Cirka 8000 deltok i årets Pride-parade i Trondheim