Vurderer erstatning etter dødsfall

Begge foreldrene til det ett år gamle barnet som døde i Vanvikan kan komme til å kreve erstatning fra politiet, opplyser advokatene.

Barnedødsfall Vanvika

En 15 måneder gammel gutt ble funnet død i heimen i Vanvikan. Begge foreldrene er siktet for å ha medvirket til dødsfallet.

Foto: Alley / Scanpix

Tore Angen

– Ingen dødsårsak er funnet. Nå må saken henlegges, sier moras advokat Tore Angen.

Foto: Morten Andersen

Både mor og far er siktet for å ha medvirket til å ha tatt livet at sitt eget barn under særdeles skjerpende omstendigheter 27. november i fjor.

I går avga den fjerde sakkyndige sin vurdering i saken.

Belastning

Ingen av de sakkyndige kan oppgi en sikker dødsårsak. Advokatene til foreldrene, Tore Angen og Thomas Randby mener påtalemyndigheten ikke har noe annet valg enn å henlegge saken.

Den 15 måneder gamle gutten ble funnet livløs i heimen.

Saken har vært en stor belastning for foreldrene, og begge vurderer å kreve erstatning fra politiet om saken blir henlagt.

Forsvarer Thomas Randby

– Blir saken henlagt må vi vurdere å kreve erstatning, sier farens advokat, Thomas Randby.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det kan bli avgjort i løpet av kort tid.

Erstatning

– Det er ikke funnet noen sikker dødsårsak heller ikke fra den fjerde sakkyndige. Da er det ingen annen mulighet enn å henlegge saken, sier moras forsvarer, Tore Angen.

Han sier mora er svært opptatt av å få avsluttet saken. Etterpå vil de vurdere å kreve erstatning.

Det vil også guttens far, sier hans advokat, Thomas Randby.

– Vi må ta ett steg om gangen. Nå foreligger det en siktelse. Blir saken henlagt så er det en mulighet for at dette kan bli en erstatningssak, bekrefter Randby.

Gutt død Vanvikan

Politiet har lett etter bevis for at foreldrene har medvirket til at deres eget barn døde i november i fjor. Mandag kunne heller ikke den fjerde sakkyndige gi noen sikker forklaring på hvorfor barnet døde.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix