– En kjempeprestasjon, sier Erna

– Vi møtte et lag som var bedre enn oss i dag, men det er en kjempeprestasjon, oppsummerer statsminister Erna Solberg, som så VM-finalen sammen med flere hundre barn og unge i Trondheim.

Erna Solberg jubler for innsatsen til håndballgutta.

Erna Solberg jubler for innsatsen til håndballgutta.

Foto: Morten Andersen / NRK

Det ble til slutt tap 33-26, men statsministeren er full av lovord om herrelandslaget:

– Det er jo sånn at håndballgutta har gledet en hel nasjon i ti dager og mer enn det. Det har vært gøy å se på, sier Solberg til NRK rett etter finalen er over.

Thrilleren så hun i Charlottenlundhallen i Trondheim, som er barndomsbanen til landslagsspiller Sander Sagosen og trener Christian Berge.

Gøyere enn å se kampen med Sindre

Etter å ha sett finalen forteller Erna Solberg at hun tror innsatsen i VM kan bety mye.

– Jeg tror det betyr at gutter kommer til å synes at håndball er tøft. I Norge har håndball kanskje vært enda mer forbundet med jenter. Det er tøft og det er tett, og jeg tror faktisk at mange av disse spillerne er betydelig sterkere, bedre form og mer veltrente enn mange fotballspillere. Dette bør gi flere gutter interesse for håndball.

.

Spent Erna Solberg som ser VM-finalen i Trondheim

Erna Solberg ser VM-finalen sammen med Charlottenlund Sportsklubb i Trondheim.

Foto: Trygve Strand Joakimsen / NRK

– Hvordan var det å se kampen med flere hundre barn?

– Det er jo mye gøyere å være her enn å sitte hjemme alene i stuen eller bare med min mann, så unnskyld Sindre, det var gøyere å være her.

Gamleklubben til VM-stjernene

– Sander er jo oppvokst i hallen her, så det er klart det er stort for oss å få oppleve at han spiller en VM-finale, sier Kjetil Thorsø Hansen, som er leder for Charlottenlund Sportsklubb.

Selv om det ikke ble seier var det en stor opplevelse for klubben å se kampen med statsministeren, sier Thorsø Hansen som også er svært stolt over klubbens tidligere spiller:

– Det er helt fantastisk. Sander Sagosen spilte her for fem år siden, og nå er han toneangivende på det norske landslaget, en spiller i verdensklasse. Det er helt fantastisk å se hva han har fått til.

Kjetil Thorsø Hansen er leder i Charlottenlund Sportsklubb og er spent før VM-finalen i håndball.

Kjetil Thorsø Hansen er leder i Charlottenlund Sportsklubb og er spent før VM-finalen i håndball.

Foto: Trygve Joakimsen / NRK