Ville ha forvaring for siktede

Mannen som nå er siktet for de to brannene i Trondheim ble allerede i 2008 dømt for ildspåsetting. Da ville statsadvokaten ha forvaring, det fikk han ikke.

Sunnlandbrann

Mannen som ble pågrepet etter brannene på Risvollan og Nidarvoll i natt, er tidligere dømt for ildspåsettelse. Da ville statsadvokaten ha forvaring.

Foto: Henrik Sundgård

Mannen som er pågrepet og siktet i forbindelse med de to brannene på Risvollan og Nidarvoll i natt er en kjent av politiet tidligere for lignende forhold.

I 2007 var mannen tiltalt etter paragraf 148 for å ha satt fyr på en leilighet på Tempe i Trondheim. Da saken var oppe i Trondheim tingrett i 2008 ble han dømt til forvaring.

Mannens forsvarer anket saken til lagmannsretten og i august 2008 sa et flertall i Frostating lagmannsrett nei til forvaring, fordi de mente at det ikke var tilstrekkelig fare for gjentakelse.

LES: To branner i Trondheim i natt

Statsadvokaten ville ha forvaring

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes

Bjørn Kristian Soknes var aktor i saken i 2008. Han mente at mannen burde dømmes til forvaring, på grunn av gjentakelsesfare.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Mannen ble dømt til tre års fengsel.

Det var førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes som var aktor i saken. Han mente at mannen burde dømmes til forvaring, på grunn av gjentakelsesfare.
Soknes understreker at han ikke vil ta stilling til om mannen nå er skyldig.

– Jeg registrerer at han nå er siktet i forbindelse med brannene på Risvollan og på Sunnland. Så er det opp til politiet å etterforske, sier Bjørn Kristian Soknes til NRK.

LES: – Det var helt grusomt

Vurderer varetektsfengsling

Politiet etterforsker saken og det vurderes fortløpende om mannen skal fremstilles for fengsling.

– Vi mener det er skjellig grunn til at han har noe med brannene å gjøre, sier Anders Sunde Eidem, leder for etterforskningsseksjonen ved Sentrum politistasjon til NRK.