Vil legge ned fra nyttår

Høyre og Frp vil legge ned trikken i Trondheim fra nyttår, men ble nedstemt i formannskapet i dag.

Trikk Trondheim
Foto: AS Gråkallbanen

Høyre og Fremskrittspartiet er kritisk til at de rødgrønne ønsker å bruke mer penger på videre utredning av trikkedrift i Trondheim.

En rapport viser at trikken trenger store tilskudd i årene framover, og de rødgrønne ønsker å etterprøve om tallene er riktige.

De rødgrønne har flertall i Trondheim og Frp og Høyres forslag om å legge ned trikken fra nyttår. Forslaget om nedleggeing ble derfor nedstemt med 8 mot 3 stemmer i formannskapet i formiddag.

- Hodeløst

Yngve Brox
Foto: Ida Sem Fossvik / NRK

Yngve Brox i høyre mener rapporten taler for seg og at trikken bør legges ned snarest.

- Trondheim kommune har ikke råd til å utrede videre trikkedrift. Det er hodeløst av kommunen å skulle bruke penger på noe som kommunen ikke lengre har ansvar for, sier Brox.

Se video:

Video nsps_upload_2008_11_25_18_30_59_1916.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Stor usikkerhet

Kommunalråd Geir Waage (Ap) sier det er knyttet stor usikkerhet til tallene i trikkerapporten og mener det blir for dramatisk å legge ned trikken på grunnlag av en rapport det er knyttet så stor usikkerhet til.

Ytterligere utredninger må til mener de rødgrønne.

Jon Gunnes fra Venstre sier det er så viktig å ha miljøvennlig transport i byen at Trondheim bør betale et tilskudd til trikken, selv om det ikke er kommunens ansvar.

Positivt overrasket

Tone Sofie Aglen
Foto: Tor Berre / NRK

Sps kommunalråd Tone Sofie Aglen sier de er positivt overrasket over tilstanden.
- Mange ville nok trodd det sto enda dårligere til med trikken i Trondheim sier Aglen.

Hun peker også på at det er helt uakseptabelt at det er så stor usikkerhet knyttet til driftsansvaret. Aglen vil også ha tall på bordet for hva det vil koste å etablere bussdrift til erstatning for trikk.
- Det er heller ikke gratis, sier Aglen.