Hopp til innhold

Vil kjempe for bedre mobilnett

Midtre Namdal samkommune er lei av at befolkninga ikke har godt nok mobil- og bredbåndstilbud. Enkelte steder må elever ut på kjøretur for å finne god nok dekning til å levere lekser via intenett.

Mobildekning

Midtre Namdal samkommune ber folk rapportere inn hvor det er dårlig mobildekning. Flere steder i Trøndelag sliter med manglende dekning, og samkommunen vil bruke informasjonen de får inn til å presse selskaper som Telenor og NetCom.

Foto: Rune Kjær Valberg/NRK

I høst har samkommunen – som omfatter Namsos, Fosnes, Overhalla og Namdalseid – bedt folk om å melde inn hvor mobildekninga er dårligst.

Med informasjonen som kommer inn håper de å kunne legge et ekstra press på selskaper som Telenor, NetCom og NTE, slik at de bygger ut bedre nettverk.

– Vi satser på å få til et godt samarbeid med dem. Dette er et marked der det er et konkurranseaspekt som vi må utnytte for å få det beste mulige tilbudet, sier Håvard Vannebo, som er rådgiver i Midtre Namdal samkommune.

Irritert over manglende dekning

Mobildekninga er dårlig flere steder i Trøndelag, og mange kommuner er godt i gang med å kartlegge behovet for utbedringer.

Hos Levanger kommune strømmet klagene inn da de ba folk om å rapportere om problemer tidligere i år, og i Midtre Namdal har de allerede avdekket mange svarte hull på mobil- og bredbåndsdekninga i kommunene.

– Vi har for eksempel flere familier i Namsos kommune der ungene ikke kan levere leksene via internett hjemmefra. De må ut med bil for å få dekning, forteller Vannebo.

Nå begynner folk å bli lei.

– For å si det slik; Når du ser i avisa at Telenor reklamerer med 4G til 90 prosent av befolkninga, og det sitter masse folk i denne delen av Namdalen som ikke engang har mobilforhold, så blir folk ganske irriterte.

Frykter fraflytting

Både Telenor og Netcom har tidligere sagt at de kontinuerlig jobber med å bedre nettet, men at de ikke kan love god dekning alle steder.

Nå frykter Midtre Namdal samkommune at folk flytter dersom dekninga ikke blir bedre.

– Utkantene blir avfolket hvis man ikke gir dem bredbåndstilbud. Det er jeg rimelig sikker på, sier Vannebo.

Siste fra Trøndelag