NRK Meny
Normal

Vil drive barnehage i flyktningleir

Marit Heldal fra Trondheim reiser tirsdag til Lesvos i Hellas for å drive barnehage i en flyktningleir.

Marit Heldal

Marit Heldal skal i sommer drive barnehage i en flyktningleir på øya Lesvos i Hella.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Til daglig er hun lærer ved Dronning Maud Minnes Høyskole, men i seks uker framover skal hun jobbe med både flyktningbarn og lokale barn på Lesvos.

Kvinne fra Irland

– Det startet i fjor høst da jeg møtte en eldre kvinne fra Irland som drev en barnehage der. Hun var veldig sliten og beskrev barna som ville dyr. Hun trengte hjelp, og jeg tenkte at det kunne være noe for meg, sier hun til NRK.

Hun fikk tilpasset undervisningsåret i samarbeid med arbeidsgiveren og reiste nedover i vinter for å forberede seg på det hun skal gjøre i sommer. Nå håper hun på pengestøtte til prosjektet sitt.

Håper på penger

– I dag er det viktige møter. Jeg håper på penger for å finansiere både leker og klær til barna, forteller Heldal dagen før hun reiser til den greske øya som de siste årene er blitt kjent for alle flyktningleirene.

– I den leiren hvor jeg skal være, er det familier med store utfordringer. Jeg skal være sammen med ungene, og bidra til å skjerme dem fra alt som foregår der. Vi vil skape rom for lek, og beskytte dem fra voksne, sier hun.

Flyktninge leir på Lesvos

Mange tusen flyktninger har kommet til Lesvos de siste årene, og mange bor fortsatt i store flyktningleirer.

Foto: Aud Lisbeth Lillebostad