NRK Meny
Normal

Vil doble omsetningen i Trøndelag

DnB NOR vil satse massivt i Trondheim.

DnB NOR vil investere stort i Trondheim

Norges største bank vil satse stort i Trondheim. I løpet av tre år er målet å doble omsetningen i Trøndelag.

Vil bli større enn Nordea og Fokus


- Vi bør kunne bli en nummer-to-bank etter SpareBank 1, sier regionbanksjef i DnB NOR, Torgeir Skirstad. Han tar sikte på at de skal konkurrerer ut "utlendingan", svenske Nordea og danske Fokus.

- SpareBank 1 med sine 1100 ansatte her i byen vil nok ligge foran oss også om tre år, sier Skirstad.

De vil gå hardt inn for å kapre både privatkunder og næringslivskunder, og Trondheim er en del av bankens storbysatsing sammen med Oslo og Bergen. DnB ønsker nå å samle alle virksomheter på ett sted.

Les også: - Svekker finansmiljøet i Trondheim

Les også: Her kuttes 150 stillinger

DnB NOR skal bli mer synlig

Et av midlene for å bli mer attraktiv og synlig er å samle alle ansatte i de mange ulike virksomhetene. Vital med 250 ansatte er størst, DnB NOR Kort har 200 ansatte, Bank 70, og sammen med DnB NOR Eiendom, Næringsmegling, Finans og Markets er de ca 600 ansatte. Også Postbanken er en del av DnB NOR, men det er usikkert om den skal samlokaliseres med de andre virksomhetene.

- I dag er vi 600 spredd på flere steder. Vi regner med å øke antallet ansatte i takt med omsetningsøkningen, og nå er vi på utkikk etter et sted der vi kan samle alle ansatte, sier regionbanksjef Torgeir Skirstad.

Beste tomta i by’n


Som eier av Trondheim Torg, er bygget der et naturlig sted å samle DnB NOR-staben, men ledelsen vurderer flere andre attraktive tomter og bygg. Verftstomta, på motsatt side av Royal Garden og betegnet som beste tomta i by’n svært aktuell, det samme er Brattørkaia. Beddingen nede på Solsiden, der DnB NOR eier Vitalbygget er et fjerde alternativ og Gamle Statens hus i Klæbuveien et femte. De trenger 12.000 kvadratmeter.


- Jeg ser Verftstomta, Brattørkaia og Beddingen som de beste og de tre er like gode for oss, sier Skirstad til NRK.