NRK Meny

Varaordfører i Trondheim ute av ledelsen i MdG

Etter landsmøtet er varaordfører i Trondheim, Hilde Opoku, ute av sentralstyret i Miljøpartiet de Grønne. Inn kommer bystyrerepresentant i Trondheim, Ola Lund Renolen.

Hilde Opoku (MDG)

Hilde Opoku, varaordfører i Trondheim.

Foto: Øyvind Olsson / NRK
Alf Skille
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Samarbeidsproblemer i ledelsen av partiet har vært vel kjent. Især gjelder dette mellom daværende nasjonal talsperson Opoku og partileder og stortingsrepresentant Rasmus Hansson.

Opoku ville i et intevju med NRK-Trøndelag ikke utdype kritikken mot, og konflikten med ham, annet enn at hun bekrefter den. Hun deltok ikke på landsmøtet på grunn av sykdom, men Twitret dette hjemmefra da Hansson truet møtet med å trekke seg hvis han ikke fikk den talspersonen han selv ville ha:

Laster Twitter-innhold

Fall i meningsmålinger

Ifølge Dagens Næringslivs meningsmåling i februar faller partiet dramatisk. Opoku tror nedgangen lar seg snu.

– Nå skal hele organisasjonen involveres i ett helt år framover, og så skal vi vedta nytt program neste år. Selv skal jeg konsentrere meg om å gjøre en forskjell her i Trondheim.

Meningsmålinger de siste månedene viser at partiet mister oppslutning. Opoku mener partiets raske vekst også har gitt «voksesmerter».

Vi har gått fra 20 folkevalgte til 284 på kort tid. Det er ikke til å stikke under stol at vi har mange som er uerfarne i politikken, og at politikk er et håndverk i seg selv. Det har vært bratt læringskurve for mange.

Nytt sentralstyre

Det nye sentralstyret i Miljøpartiet de Grønne finner du på denne linken.

Ola Lund Renolen overtar etter Nina Steen for Kosmorama

Ola Lund Renolen nytt medlem av sentralstyret i Miljøpartiet de Grønne.

Foto: Morten Andersen / NRK

Valgte medlemmer i sentralstyret med tilknytning til Trøndelag er Ola Lund Renolen, Andrew Kroglund (internasjonal kontakt), Lars Gaupset (partisekretær) og mangeårig bystyremedlem i Trondheim, Harald Nissen.

Ingrid Liland fra Vikna er varamedlem i sentralstyret.

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.