Hopp til innhold
Stormsenter
Foto: Meteorologene

Vær i Trøndelag

Oppsummert

 • Følg de siste nyhetene om værsituasjonen.
 • Tips oss med bilder og informasjon på trondelag@nrk.no.
 • Betydelig snøskredfare

  Det er varsla betydelig snøskredfare flere steder i landet i helga. Blant anna i Trollheimen hvor det er oransje farevarsel, altså nivå 3. I dag er det økende skredfare utover dagen ifølge Varsom.no som skriver at kraftig vind vil danne ferske fokksnøflak i leheng.

 • Varsler full storm søndag

  Det er ifølge Meteorologisk institutt ventet svært kraftig vind i Midt-Norge søndag.

  Fra sen ettermiddag til mandag formiddag blir det vestlig liten til full storm med vindkast på 30-35 meter på Nordmøre og i Trøndelag.

  Den kraftigste vinden er ventet på kysten og i fjellet.

 • Rasfare

  Fylkesveg 776 mellom Høylandet og Salsbruket er stengt på grunn av fare for flom og ras. Det melder Veitrafikksentralen.

  Det er varsla stor snøskredfare i norddelen av Trøndelag i dag. Varsom.no har satt faregraden til rødt som er det nest høyeste farenivået som varsles. Mye og kraftig regn er hovedårsaken til at skredfaren øker.

 • Våt vinter i Trøndelag

  Vinteren var hovedsakelig «våt» eller «svært våt» i Trøndelag. Det viser en oversikt fra Meteorologisk institutt. Flere trønderske målestasjoner fikk fra 50 til over 100 prosent mer nedbør enn normalen. På landsbasis falt det 10 prosent mer nedbør enn normalt.

Uværet merkes godt på Piren i Trondheim.
Mange i Trøndelag kommer til å være strømløse i natt, selv om nettselskapet Tensio jobber med feilsøking og feilretting. På det meste har over 60.000 vært strømløse søndag kveld.
Mina Elise Holter var passasjer på det siste flyet som landet på Trondheim lufthavn Værnes før flyplassen stengte søndag kveld, grunnet uvær. Det var svært mye turbulens på siste del av flyturen.
Flere som får kalddusj

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, Midtnytt

Kveldens Midtnytt er ved Grete Thobroe

Kveldens Midtnytt er ved Grete Thobroe