NRK Meny
Normal

Usikker på Sandberg som fiskeriminister

Per Sandberg og Linda Hofstad Helleland blir i formiddag presentert som nye statsråder i Erna Solbergs regjering. Sjefredaktør John Arne Moen i Trønder-Avisa er overrasket over at Sandberg blir statsråd.

Per Sandberg holder tale, blå bakgrunn

Per Sandberg blir trolig presentert som ny fiskeriminister onsdag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Linda Hofstad Helleland

Linda Hofstad Helleland ser ut til å bli kulturminister.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Tirsdag begynte spekulasjonen rundt Erna Solbergs regjeringskabal, og det er knyttet stor spenning til den nye regjeringssammensetningen som blir presentert etter statsråd på Slottet i 09.30-tida onsdag.

– Ikke sikker

– Jeg er ikke sikker på noe før den nye regjeringen kommer ut på Slottsplassen. Men det virker som om både Linda Hofstad Helleland (H) og Per Sandberg (Frp) er med, sier Moen til NRK.

Helleland blir presentert som ny kulturminister etter Thorhild Widvey (H), mens Sandberg blir fiskeriminister etter Elisabeth Aspaker (H).

– Widvey var nok en relativt svak kulturminister, og jeg tror Helleland vil gjøre en god jobb i regjeringen. Hun er jo genuint opptatt av kultur, og deltar selv på mange kulturarrangementer. Helleland var jo også med i statsrådsdiskusjonen da Solberg presenterte sin første regjering for to år siden, sier John Arne Moen.

Har forventninger

John Arne Moen, politisk redaktør, Trønder-Avisa

John Arne Moen er sjefredaktør i Trønder-Avisa.

Foto: NRK

Sjefredaktøren i Trønder-Avisa er mer usikker på Per Sandberg som fiskeriminister.

– Mange av hans støttespillere har store forventninger til Sandberg, men jeg tror ikke vi får se så mange soloutspill som vi er blitt vant til. Å sitte i regjering er ganske disiplinerende, mener Moen.

Per Sandberg har hatt et noe anstrengt forhold til regjeringens samarbeidspartier Venstre og Kristelig Folkeparti, og mange langs kysten er også spente på hva som vil skje.

– Fiskerinæringen står foran avgjørende tider og det må foretas tunge grep. Mange er usikre på hvordan Sandberg vil håndtere dette, tror Moen.

Eriksson ut

Samtidig blir det trolig klart at Robert Eriksson må forlate posten som arbeids- og sosialminister.

– Eriksson har endret Arbeidsmiljøloven og må ganske sikkert ut fordi Solberg vil ha inn Helleland og Sandberg. Det kan ikke være for mange trøndere i regjeringen, sier John Arne Moen.