NRK Meny
Normal

Tungt å fylle RBK-hullene

Rosenborg-trener Jan Jönsson innrømmer at det blir tungt å fylle hullene etter de spillerne som har forlatt klubben de siste månedene.

Jan Jönsson

Jan Jönsson jakter på erstattere for mange sentrale spillere som har forsvunnet fra Rosenborg.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Aris - Rosenborg

Steffen Iversen er borte fra RBK.

Foto: Nikolas Giakoumidis / Ap

Både Roar Strand, Steffen Iversen, Vadim Demidov og Anthony Annan er borte fra fjorårets mesterlag på Lerkendal. Jönsson sier til NRK i dag at det de må jobbe hardt for å fylle tomrommet.

Store utskiftninger

– Vi opplever store utskiftninger i laget, og det blir ikke bare enkelt å forsvare seriegullet når nye spillere skal inn. Vi må være ydmyke og sterke, og satser på å henge med i toppen også i år, sier Jönsson.

Han mener kampene på La Manga i vinter har vist at laget kan prestere på et høyt nivå.

– Vi spilte godt da vi slo Spartak Moskva 4-0, men fikk samtidig juling av Shaktar Donetsk (1-4) som vant sin pulje i Mesterligaen i høst. Det viser at vi kan hevde oss mot de beste når vi er skjerpet, men faller vi litt av blir vi hardt straffet mot de beste klubbene i Europa, sier RBK-treneren.

– Bruker tid

Han sier klubben vil bruke tid på å finne forsterkninger til spillertroppen.

– Vi er veldig nøye med å finne de rette spillerne. De må ha gode spillerkvaliteter, men de må også være de rette typene, understreker Jönsson.

Nils Arne Eggen

RBK-legenden Nils Arne Eggen.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Jan Jönsson tar over Rosenborg etter legenden Nils Arne Eggen. Og der Eggen viste stort temperament, er Jönsson tilsynelatende den helt motsatte typen.

– Jeg er ganske "lugn", noe jeg har etter min far. Men jeg kan bli svært tydelig når jeg må. Jeg liker best å involvere mine spillere. Jeg vil ha tenkende og kreative spillere i troppen min. Det synes jeg vi har her på Lerkendal, sier svensken.

Suksess i Stabæk

Han startet sin trenerkarriere i Japan midt på 1990-tallet. De siste seks sesongene har han hatt stor suksess med Stabæk. Klubben vant blant annet seriegull i 2008. Nå håper han å fortsette trener-suksessen på Lerkendal.

– Det er en sterk idrettskultur i Trondheim og Trøndelag. Ikke minst her på Lerkendal hvos RBK har vunnet svært mye. Likevel er jeg ikke redd for å innfri. Nils Arne har sin stil, og jeg har min, sier Jönsson.

Mushaga Bakenga

Jan Jönsson har stor tro på Mushaga Bakenga.

Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix

Han mener ikke det er så stor forskjell i spillestilen til de to trenerne. – Vi liker begge å heller ta to steg fram, enn ett tilbake. Jeg er også offensiv i stilen, men for å kunne ha det må vi også ha en trygghet i forsvarsspillet, sier RBK-sjefen.

Tror på Bakenga

Jan Jönsson tror fjorårets komet Markus Henriksen vil utvikle seg videre i 2011, men av de unge spillerne har han også stor tro på spissen Mushaga Bakenga.

– Mush kan få sitt store gjennombrudd denne sesongen. Av de andre juniorene våre vil jeg spesielt nevne Jonas Svensson fra Verdal. Han imponerte da vi var på La Manga. Kanskje får han også slippe til i Eliteserien i løpet av sesongen, sier Jönsson.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.