NRK Meny
Normal

Trondheim vil ha OL

Trondheim kommune holder pressekonferanse i ettermiddag i forbindelse med at Trondheim vil søke vinter-OL i 2018. Ordfører Rita Ottervik er hemmelighetsfull om planene.

Ski-VM Trondheim
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk og Sparebank 1 Midt-Norge vil etter det NRK erfarer være blant sponsorene bak en søknad.

Tidligere ordfører i Trondheim, Marvin Wiseth, skal være tiltenkt en sentral rolle og det skal være stor politisk uenighet om en søknad skal sendes.

- En hyggelig tanke

Flere aviser skriver i dag at Trondheim skal være aktuell som søker til vinter-OL-arrangementet i 2018. Verken leder i Sør-Trøndelag idrettskrets, Kjell Dahle, eller ordfører Rita Ottervik vil bekrefte eller avkrefte planer om OL i Trondheim i 2018.

- Det er en hyggelig tanke, men ingenting jeg kan bekrefte nå, sier Ottervik.

Sterk konkurranse

Trondheim får minst to konkurrenter på hjemmebane. Tromsø har allerede lansert sitt kandidatur. Det har også Oslo etter at de fikk ski-VM. Etter det NRK har grunn til å tro ønsker også styret i Norges Idrettsforbund & Olympiske Komité at Lillehammer skal på banen. Idrettsstyret velger norsk kandidat om et knapt år.

VG skriver idag at tanken rundt en søknad er kjent i idrettsmiljøet i Trondheim. Men ordfører Rita Ottervik vil altså foreløpig ikke røpe hva som egentlig foregår.

- Det er en tanke mange har tenkt i flere runder, men jeg kan ikke si noe mer nå, sier Ottervik til NRK Trøndelag.