NRK Meny
Normal

Alle skolene er friskmeldt

For få år siden var elever plaget med hodepine på grunn av muggsopp på 17 Trondheim-skoler.

Ny Ranheim skole

Nye Ranheim skole er en av skolene i Trondheim som åpnet nylig. Nå er alle byens skoler blitt friskmeldt.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Alle skolebyggene er nå friskmeldt til skolestart og vi har lukket avvik, sier en fornøyd Trondheimsordfører, Rita Ottervik.

Dette betyr at det ikke er problemer med inneklimaet på noen av skolene.
I 2003 var det problemer på 17 av skolene i byen.

Omfattende arbeid

Ottervik sier at det ligger et stort arbeid bak resultatene.

– Ja, det er utrolig mye, fordi vi har jo totalrenovert, eller bygd 14 nye skoler. I tillegg er det veldig mange andre skoler som har blitt vesentlig oppusset, slik at de skal kunne klare å forholde seg til helseforskriftene.

Glad for å slå bergenserne

I Bergen er en av tre skoler ikke godkjent av helsemyndighetene, fordi inneklimaet er for dårlig. Ordfører, Rita Ottervik har denne kommentaren til vestlendingene.

– Jeg er veldig glad for å slå bergenserne på inneklima og tilrettelegging for elevene våre. Det er jo klart at man lærer bedre når man slipper å få hodepine av muggsopp. Slik var jo situasjonen i Trondheim-skolene for bare noen få år tilbake.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.