NRK Meny
Normal

Trondheim på hærverkstoppen

Trondheim er på norgestoppen når det gjelder hærverk på busskur. Bare i mars ble det knust ruter for over 60 000 kroner.

Trondheim har omlag 400 busskur. Av dem utsettes ti prosent for hæverk. Det plasserer byen på norgestoppen når det gjelder denne typen ruteknusing.

- Det er over dobbelt så mye ruteknusing i Trondheim som landsgjennomsnittet, sier Roar Holm, driftsansvarlig ved Clear Channel i Trondheim.  

Selskapet er ansvarlig for busskurene i byen og driver dem gjennom reklameinntekter.

Unge gutter

Selsbakk, Vikåsen, Persaunet, Tyholt og Tempe får den tvilsomme æren av å ha hatt mest ruteknusing i mars. Ifølge Horn er det gjerne gutter i 13-18 års-alderen som står bak, men han vet ikke helt hvorfor problemet er større i Trondheim enn andre steder.  

Kostbart

Å erstatte en rute koster Clear Channel rundt 1000 kroner, bare i mars hadde selskapet ekstrautgifter på rundt 62 000 kroner. 

Horn sier det er vanskelig for dem og politiet å ta gjerningspersonene og ber publikum si fra hvis de ser noe. Han synes det er beklagelig at Trondheim er verst i klassen.

 - Dette er et tilbud til alle reiser med buss og det er trist at noen få ødelegger for så mange, sier Roar Holm i Clear Channel i Trondheim.