NRK Meny
Normal

Tør ikke snakke om gull

Den nye Rosenborg-trenere, Per Joar Hansen, tør ikke snakke om gull fire dager før laget åpner sesongen på bortebane mot Odd Grenland.

Per Joar Hansen

Rosenborg-trener Per Joar Hansen mener Molde er favoritt til å ta seriegullet.

Foto: Rune Karlsen / NRK

I fjor endte Rosenborg på tredjeplass i eliteserien bak både Molde og Strømsgodset. Det førte etter hvert til at trener Jan Jönsson fikk sparken. Nå skal Hansen forsøke å styre RBK helt til topps igjen.

– Molde er favoritter

– Det blir nok en veldig jevn serie. Molde har vunnet to år på rad. De har det samme trenerapparatet, og stort sett den samme spillerstallen. De er nok favoritter til seriegull. Men Rosenborg skal være med helt i teten, og vi er nok sammen med Strømsgodset, Brann og Vålerengen de nærmeste utfordrerne, sier Per Joar Hansen til NRK.

Rosenborg vant seriegull i 2010, men siden er det Molde som har vært det beste laget i Norge. Høsten 2010 var det Nils Arne Eggen som ledet klubben, men han ble erstattet av Jan Jönsson. Mange ville ha tilbake Eggen da svensken fikk sparken i desember i fjor. Slik gikk det ikke, og Per Joar Hansen har treneransvaret på Lerkendal.

– Vi har en ny spillestil i år, og flere nye spillere i troppen. Det tar tid å få dette på plass, men jeg synes vi har en fin utvikling. Vi har også få skader i troppen, så dette ser bra ut, mener Hansen.

Fire nye spillere

Tobias Mikkelsen og sportslig leder Erik Hoftun

Tobias Mikkelsen (til venstre) er en av fire nye RBK-spillere. Her sammen med sportslig leder, Erik Hoftun.

Foto: Henrik Sundgård

Rosenborg har fire nye spillere i stallen foran 2013-sesongen. Det er danskene Tobias Mikkelsen (Greuther Fürth), Nicki Bille Nielsen (Rayo Valecano) og Mike Jensen (Brøndby). I tillegg er Flatanger-gutten Endre Moe (Ranheim) også en av RBKs nykommere. Borte er Steffen Iversen, Rade Prica og Daniel Fredheim Holm.

De tre var gode offensive spillere som sørget for mange mål for klubben. Nettopp mangelen på scoringer har vært et stort problem for Rosenborg i oppkjøringen til denne sesongen.

Sju av treningskampene har endt uten RBK-scoring, og det er naturligvis ikke noe godt tegn før seriestarten. Sist helg ble det 0–0 borte mot Viking i en svak kamp. Bare oppgjøret mot hviterussiske BATE Borisov ga scoringer. Da vant Rosenborg 3–2.

– I stadig utvikling

– Vi er ikke fullært ennå, og med ny spillestil og nye spillere tar det tid. Men vi er i stadig utvikling og håper dette fortsetter utover i sesongen, sier treneren.

Per Joar Hansen har bevisst matchet laget mot gode motstandere i vinter. Det har blant annet vært oppgjør mot BATE Borisov, CSKA Moskva, Spartak Moskva og Shaktar Donetsk.

– Vi har hatt tøff motstand i vinter, og det er gode referanser for oss. Men vi gjorde en god kamp mot BATE Borisov og slik m å vi fortsette, sier Hansen.

– Tøff seriestart

Søndag er det seriestart mot Odd Grenland i Skien. RBK-sjefen tror det blir en tøff kamp.

– Vi reiser dit for å vinne, men det blir ikke enkelt. Eliteserien er jevn, men det er selvsagt alltid best å få en god åpning. Nå vil jeg ikke føle det som noe press om resultatene ikke blir så gode i de første kampen. Sesongen er lang med 30 kamper, og vi kommer nok. Nå skal vi forberede oss godt, og gi full gass på søndag, lover Per Joar Hansen.

Rosenborgs første hjemmekamp er mot Brann 1. april.