NRK Meny
Normal

Tviler på Sandberg som statsråd

Få kan tenke seg Frp-nestlederen Per Sandberg fra Trøndelag, som minister.

Per Sandberg

Per Sandberg tenker høgt om statsrådsarbeid. Han vil i så fall bli en omstridt minister.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Kan Frp-topp Per Sandberg bli statsråd, når han nå går ut og sier at han kan tenke seg en slik jobb, ved en eventuell ommøblering i Solberg-regjeringa?

Ute blant folk i ei spørreundersøkelse utført av Ipsos MMI, for Dagbladet, er holdninga negativ. Sandberg vil ikke egne seg som statsråd, mener 43 prosent, nesten hver andre nordmann.

Disse trur Sandberg til gjøre en dårlig jobb som statsråd, og dermed svekke regjeringa.

Og Sandberg er svært lite populær hos regjeringas to mindre støttepartier.

Bare 3,4 prosent av Venstres velgere og 6,1 prosent av KrFs velgere trur Sandberg vil gjøre en god jobb.

Utfordringa til Per Sandberg er at han har vært i utakt med folket i flyktningspørsmålet. Det koster ham oppslutning, mer enn selve personen, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagbladet.

Flere enn Frp-erne trur på Sandberg

Et mindretall spurte har tru på Per Sandberg som statsråd. Hver femte person, eller 20 prosent, trur han vil gjøre en god jobb, men det er samtidig dobbelt så mange som de som stemte på Frp ved valget nå i september.

Så resultatet blir som en snur og vender på det. Hver annen nordmann ser liten vits i å få statsråd Sandberg, men dobbelt så mange som hans egne velgere kan tenke seg å få han inn som ei kraft i ei fornya Solberg-regjering.

Kan tenke seg nytt departement

Undersøkelsa er gjort etter at Frp-toppen fra Levanger og Nord-Trøndelag uttalte til TV 2 nylig at han nå kan tenke seg å bli statsråd, og at han helst ser at det opprettes et eget departement for han, et innenriksdepartement.

Frps Per Sandberg

Per Sandberg vekker reaksjoner, også som mulig statsråd.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg tror enhver politiker med ambisjoner hadde sagt ja takk hvis man fikk sitt eget departement med egen portefølje, sa Sandberg, til TV 2.

I såfall - om det skulle skje - ville han bli viktig for et flertall av nordmenn.

Det er langt fram. Men kanskje tar han på seg den t-skjorta han av og til går med, som statsråd også, om det skulle gå den vegen, den med påskriften:

Æ heite Per, æ e her uansett ver.