NRK Meny
Normal

Sykehjemsansatte hedret med julemiddag

Ti ansatte ved Ranheim sykehjem i Trondheim ble hedret med en spesiell julemiddag fredag kveld.

Bjørn Tumyr

Bjørn Tumyr kunne ønske ansatte ved Ranheim sykehjem velkommen til julemiddag i denne konteineren.

Foto: Kjartan Ovesen/NRK

Widar Arnesen

Kokken Widar Arnesen serverte de ansatte ribbe i konteineren på Ranheim fredag kveld.

Foto: Kjartan Ovesen/NRK

I en konteiner utenfor sykehjemmet inviterte Gilde de ansatte på skikkelig julemat. Og bakgrunnen for det er at de har gjort en fabelaktig innsats for del eldre ved sykehjemmet.

4000 ble foreslått

– Gilde har invitert folk over hele landet til å nominere de som fortjener en ekstra påskjønnelse i hverdagen, og det har kommet inn 4000 forslag. Vi har plukket ut ti vinnere, og de første som blir hedret, er de ansatte ved sykehjemmet på Ranheim, forteller arrangør Bjørn Tumyr.

Det var Dagny Johnsen som nominerte sykehjemmet. Faren hennes har bodd to år der, og Johnsen skryter av en fantastisk flott arbeidsgjeng som har aktiviteter for de eldre så å si daglig. De ansatte viser også en vilje og positivitet som gjør de pårørende varme i hjertet.

– I kveld får de sin velfortjente heder med en full julemiddag. Her kan de velge mellom pinnekjøtt og ribbe, sier Tumyr.

Spesiallaget konteiner

Gilde reiser nå landet rundt med en spesiallaget konteiner med kjøkken og restaurant. Selskapet ønsker på denne måten å gjøre noe for andre som fortjener en oppmuntring og belønning nå før jul.

– I kveld får de først servert pepperkaker med gorgonzola, så en tapas med Gilde-varer. Deretter ribbe og pinnekjøtt, og til dessert er det riskrem med rød saus. Og i tillegg mye godt drikke, forteller kokken, Widar Arnesen.

Ranheim er første stopp for Gildes førjulsmiddager. Siden skal også ni andre vinnere rundt om i Norge få servert sine julemiddager i konteineren.