NRK Meny
Normal

Strand vil bli spillerutvikler

Roar Strand vil fortsette i fotballen etter at spillerkarrieren er over. 40-åringen er i dialog med Rosenborg om en rolle som spillerutvikler.

Roar Strand
Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Strand spilte sin siste seriekamp sist helg og avsluttet med å feire seriegull sammen med lagkameratene i RBK på Lerkendal. I løpet av karrieren vant han hele 16 seriegull og fem NM-gull.

Han kan godt tenke seg å bli værende i fotballmiljøet og har snakket med RBK-ledelsen om å bli spillerutvikler, skriver Adresseavisen.

– Vi snakker om det. RBK har ansatt folk i den rollen på A-laget, men jeg kan tenke meg å være spillerutvikler inn mot yngres avdeling. Etter 25 år har jeg litt å fare med, sier Strand, som også studerer pedagogikk.

Han begynte karrieren sin i Nardo og har spilt 25 år på seniornivå. Strand ble hentet til RBK i 1989, og med unntak av et leieopphold i Molde i 1993 har han vært i Rosenborg.

Torsdag skal Strand hedres med en avskjedskamp på Lerkendal. Rosenborg skal møte et sammensatt lag av eliteserieprofiler som Strand har spilt mot i løpet av sin karriere.

– Det blir rart. Jeg tror ikke det vil gå opp for meg før godt over jul at det faktisk er over, sier Strand til Adresseavisen.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25