NRK Meny
Normal

Strålende sol under årets Fossajazz

I fjor måtte Kirsti Huke avbryte sin konsert i Ingdalsfossen i Agdenes på grunn av regn. Det slapp hun i år.

Kirsti Huke under Fossajazz 2017

FULLFØRTE I ÅR: Solen strålte under hele konserten i år – men da Kirsti Huke og bandet var ferdig med å spille, kom gråværet, forteller festivalsjef Knut Anders Vestad.

Foto: Benjamin Ysland

På grunn av regn måtte Kirsti Huke avbryte sin konsert i fjor under Fossajazzen.

I år var invitert tilbake for å fullføre konserten i Ingdalsfossen i Lensvik i Agdenes kommune. Og denne gangen var værgudene mer nådig.

Knut Anders Vestad

FESTIVALSJEF: Knut Anders Vestad.

Foto: Berre

– Stemningen var helt super. Været var perfekt, og folka badet og koste seg med matpakken og hørte på den nydelige stemmen til Kirsti Huke, sier Knut Anders Vestad, sjef for Kibnebfestivalen.

– Solen strålte under hele konserten. Men da hun var ferdig, kom de gråe skyene!

Alltid fint vær – frem til i fjor

Fossajazzen har vært en fast programpost under Kibnebfestivalen i Lensvik – og den aller mest populære. Mange kjente jazzmusikere har tidligere spilt på Fossajazz, blant annet Ola Kvernberg og Stian Carstensen.

– Vi har vel arrangert jazzkonsert i Ingdalsfossen i rundt fjorten år nå, som en del av festivalen. I fjor var første gangen i historien at vi måtte stoppe en konsert på grunn av været, sier festivalsjefen.

Fossajazz 2017

BADING: Flere valgte å ta en liten dukkert under jazzkonserten i Ingdalsfossen lørdag.

Foto: Benjamin Ysland

Det største som skjer i Agdenes

Rundt 800 publikummere møtte opp i år, anslår Vestad. Han påpeker at denne årlige jazzkonserten samler fler folk i Agdenes enn både 17. mai og julaften.

Det er 1700 innbyggere i hele Agdenes.

– Det er det arrangementet i kommunen som bringer sammen flest folk. Og det er alt fra små barn til eldre. Folk kommer reisende hit fra Trondheim, sier festivalsjefen engasjert.

– Og det er ekstra gøy for jazzmusikerne. De er jo vant til å spille på små klubber med 30–40 publikummere.

Vellykket vaffelkonsert

Mange i lokalsamfunnet er med og bidrar som frivillige, og festivalen er opptatt av å generere inntekter til bygda. Pengene fra alt av salg går til ideelle lag og foreninger i Lensvik, opplyser Vestad.

Men også de som ikke har mulighet til å komme ut på konsert får uansett oppleve festivalen på nært hold.

– Jeg må få trekke frem vaffelkonserten på aldershjemmet i går ettermiddag. Det var fullt med eldre og deres familier som var der og hørte på visene til Therese Ulvan og Daniel Røssing. Og selvsagt var det vafler etterpå, sier Vestad.

Rundt 2000 publikummere har vært innom årets Kibnebfestival, anslår festivalsjefen. Lørdag kveld avsluttes festivalen med en Stage Dolls-konsert i Lensvik samfunnshus.