NRK Meny
Normal

Storinnrykk i Selbu

Tolv politifolk vil patruljere Sommerfestivalen i Selbu som starter fredag. Festivalen har blitt en av de aller største i Norge.

Selbufestivalen
Foto: Morten Andersen / NRK

Tusenvis av ungdommer er klar til fest på campingplassen og konsertområdet. Politiet føler de har kontroll på arrangementet.

- Det er mye vakter på området, sier politiførstebetjent Oddbjørn Dyrdal.


Se: Sommerfestival i Selbu med suksess

Forhåpentligvis er det musikken som står i sentrum i årets sommerfestival. Men politiet er fullt klar over at det også har vært episoder med vold på festivalområder også tidligere år.

- Vi har hatt en del voldsepisoder i løpet av en festival. Vi har fokus på sikkerhet og det er gjort mange tiltak, sier Dyrdal.

I fjor var det over 27 000 på festivalen. Pågangen i år har også vært stor og festivalcampen er fullbooket, men i år har arrangøren satt et tak på 25 000 besøkende.

Selbufestivalen
Foto: Morten Andersen / NRK


Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.