Store tap etter brannen

Det økonomiske tapet kan bli på flere titalls millioner kroner etter at en sentrumsgård i Søndre gate i Trondheim ble totalskadd i brann i helga.

Brannen i Søndre gate - dagen etter
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Chesterfield hotell holder til vegg i vegg med den brannskadde gården. Hotellet er en av bedriftene som må regne med milliontap som en følge av brannen.

Hotellet må stenge i hele høysesongen på grunn av store røyk- og vannskader.

I helga fikk resepsjonist Anne Kristin Jørunlid og andre ansatte beskjed om at de nå blir permittert.

- Veldig trist

- Det er veldig trist å miste arbeidsplassen sin. Jeg har jobbet der i to og et halvt år. Men jeg er student i tillegg. Brannen er verst for de som har full stilling ved hotellet.

Jørundlid er deltidsansatt ved Chesterfield hotell. Hele helga har hun jobbet med å booke om hotellets gjester, etter at det ble klart at hotellet må stenge på grunn av skadene som oppsto under brannen fredag kveld.

Nå må hun og 11 andre ansatte finne annet arbeid mens hotellet holder stengt i opptil seks måneder.

- Jeg må forsøke å finne ny jobb. Kanskje må jeg registrere meg hos Aetat, og søke nye jobber, sier Jørundlid.

 

Brann i Søndre gate 24
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Må rive alt treverk

Det var takket være murveggen til Chesterfield hotell at brannen ikke spredte seg videre til nabobebyggelsen. Men hotellet fikk så store røyk- og vannskada at det må totalrenoveres.

Hvor mye hotellet vil tape i omsetting, er ennå ikke klart, men hotelldirektør Tore Woje sier det er et svært ugunstig tidspunkt for et hotell som venta fullt belegg i høysesongen.

- Vi må rive alt av treverk i resepsjonen fordi dette er satt inn med sot og røyk. I tillegg må alt av tekstiler i hotellrommene byttes ut. Vi snakker nok om en kostnad på mellom to og to og en halv million kroner.

- Hva blir den store utfordringen for hotellet, bortsett fra at dere må stenge i en periode?

- Den store utfordringen blir å sikre det samme belegget ved hotellet som vi hadde før brannen, sier Woje.