NRK Meny
Normal

Krever mer penger til brannvesenet

Høyre i Trondheim krever at brannvesenet får mer penger. I dag har etaten et budsjett på grensa til det forsvarlige, sier kommunalråd Frank Jenssen.

Brann i Søndre gate 24
Foto: Anders Ulvolden

- Brannvesenet sier selv at de har fått økte ressurser de siste årene. Men vi driver på en minimumsnivå. Vi driver så lite brannvesen som vi har lov til å ha. Ambisjonen bør være mer enn det. Vi bør ha et brannvesen som både forebygger godt, og har skikkelig slagkraft så de berger liv og verdier når det først oppstår en brann.

Trondheim Brann- og redningstjeneste har siden 2003 vært inne i en oppbygningsfase, og de har blitt forbedret på personell- og materiellsida.

 

Brannen i Søndre gate – dagen derpå
Foto: Arne Kristian Gansmo

Økning på 1 million

I årets budsjett fikk de en økning på rundt 1 million kroner til bemanning, men de viste i budsjettforslaget til flere behov det ikke ble funnet plass til.

- Vi har vedtatt at vi ønsker et brannvesen som er blant de beste i landet. Vi mangler ganske mange millioner kroner til mannskap og utstyr for å få et skikkelig og slagkraftig brannvesen, sier Frank Jenssen.

Sist fredag brant det på nytt i Trondheim. En tregård i Søndre gate ble totalskadd i brannen. Skadene beløper seg til flere titalls millioner kroner.

Tar opp saken i formannskapet

Etter fredagens brann tar Frank Jenssen opp brannberedskapen i formannskapsmøtet i dag.

- Jeg håper at Frank Jenssen ikke forsøker å slå politisk mynt på en situasjon Høyre selv har bidratt til gjennom å ikke bevilge penger gjennom mange år. Jeg håper dette er et ærlig ønske om å skape et så godt brannvesen som mulig i Trondheim. Det er vi alle enige om, sier Arbeiderpartiets kommunalråd Jens Ivar Tronshart.

- Jeg tror alle partier er interessert i at brannvesenet er best mulig, og da må vi finne de pengene som skal til, sier Frank Jenssen.