NRK Meny
Normal

Stoppet traktorfører med 20 usikrede rund­baller

– Dette er overhodet ikke forsvarlig sikring av last, sier Jan Ivar Moen i Statens vegvesen.

Usikrede høyballer bak traktor

FARLIG LAST: Utekontrollen i Statens vegvesen i Sør-Trøndelag stoppet føreren av traktoren med disse usikrede rundballene på hengeren ved Tillerbruvegen i ettermiddag.

Foto: Statens vegvesen

Jan Ivar Moen

SER ALVORLIG PÅ USIKRET LAST: Jan Ivar Moen i Statens vegvesen.

Foto: Privat

Onsdag ettermiddag ble en traktorfører stoppet utenfor Trondheim av Statens vegvesen. Grunnen var at tilhengeren var fullastet med usikrede rundballer.

Føreren fikk bruksforbud på stedet og måtte sikre lasten før han fikk kjøre videre.

– Lasten var ikke forsvarlig sikret. Rundballene ligger helt usikret, og kan falle av på grunn av en skarp sving eller plutselige bevegelser, sier Jan Ivar Moen, fagleder for utekontrollen i Statens vegvesen i Sør-Trøndelag.

Fikk tips av andre trafikanter

Statens vegvesen fikk tips om denne usikrede lasten og de rykket ut og fikk stoppet føreren ved Tillerbruvegen. Rutinemessig blir saken også anmeldt til politiet.

– Vi ser alvorlig på dette. Denne lasten er trafikkrisiko, og rundballene kan i verste fall treffe og skade myke trafikanter, påpeker Moen.

Laster Twitter-innhold

Video fra Trøndelag

26 år gamle Beatrice kom til
Nidaros dragane på ein 35 kg tung stein frå Orknøyane.
Bevar Bakklandet, det sa lokalbeboerne i Trondheim da myndighetene truet med å lage motorvei gjennom bydelen for vel 50 år siden. Rabarbrateateret er klar med ei rykende fersk forstilling.
Helikopter brukes til gjødsling av skog.