NRK Meny
Normal

Stans i vindmølleplanene

NTE utsetter vindmølleparken på Ytre Vikna. Styret mener det ikke lenger lønner seg å bygge 20 vindmøller til en milliard kroner.

Vindmølle
Foto: Peter M. Laugen

Styret i Nord-Trøndelag E-verk vedtok i går kveld å utsette byggingen av vindmølleparken på Ytre Vikna.

Skuffet over regjeringens støtte

Styreleder Bjørnar Skjevik sier til NRK at årsaken er at parken ville blitt betydelig dyrere enn først antatt, og at tilskuddet fra staten til den miljøvennlige energien ligger fast. Planen er å bygge 99 vindmøller på Ytre Vikna. 20 møller i byggetrinn en til rundt en milliard kroner. Men NTE og andre energiselskaper er dypt skuffet over regjeringens støtteordning til vindkraftutbygging som i dag er på åtte øre per kilowattime.

- Nå vil verken vi eller andre aktører bygge ut vindmølleparker her i landet så lenge støtten fra staten er så mye dårligere enn i andre land, sier Skjevik.

Gir ikke opp

NTE logo egen
Foto: NTE, egen logo

Likevel gir ikke NTE-styret opp vindkraftsatsingen og de fullfører nå utbyggingen på Hundhammerfjellet i nabokommunen Nærøy. De har også fortsatt tro på Ytre Vikna-parken, og invester penger i et nytt linjenett som er tilrettelagt for vindkraftutbygging i hele regionen.

- Utbygging av vindkraft må jo komme før eller senere, sier NTEs styreleder Bjørnar Skjevik, men han mener det er umulig å si når.