Spenstig elitedebut

Stods unge volleyballjenter taklet presset og slo Tromsø 3-0 i sin aller første eliteseriekamp.

Høyt oppe
Foto: Tariq Alisubh

Søndag var en stor dag i Stod. 300 av bygdas 1500 innbyggere møtte opp for å heie sine debuterende hjemmefavoritter fram. Volleyball-laget fra den lille bygda sør for Snåsavatnet, har kjempet seg opp gjennom divisjonene og har nå avansert helt til eliteserien.

– Vi hadde vel kanskje ikke drømt om at det skulle gå så fort, sier en fornøyd Marit Ertzaas Bye, styremedlem i Stod Volley og mor til to av elitespillerne. For ti år siden spilte hun selv på laget. – Da spilte vi vel i 2. divisjon, og nå er vi i eliteserien, så det har gått suksessivt oppover.

Med OL-deltaker på laget

Stod-jenter

Klare til kamp

Foto: Tariq Alisoubh

Stod Volley er et ungt lag, snittalderen er bare 20 år. Laget er forsterket med to profesjonelle spillere, deriblant 28-årige Ana Paula Moraes de Silva fra Brasil.

Sammen sine yngre lagvenninner tar den rutinerte brasilianeren først ett sett, siden ett til, før Tromsø kommer på offensiven.

– Nei, nå må de først og fremst få mottakene på plass. De er de blitt litt feige, kommer for seint i angrep og smasher i nett, sier Marit Ertzaas Bye med et erfarent blikk. Men Stodjentene finner gnisten igjen og drar seieren i land med 25 -13, 25 -19 og 25 -19. – I'm happy, sier Ana Paula og mener hun flere triks å lære bort.

– Jeg kan hjelpe de yngre til å bli enda bedre spillere, sier OL-deltakeren i sandvolleyball.

Dispensasjon

Stodhallen er egentlig for liten til volleyballspill på toppnivå, men klubben har fått dispensasjon til å spille sine hjemmekamper i den nybygde hallen. – Men det er vel bare å bygge ut dét, når vi får energi til det i bygda, sier Ertzaas Bye optimistisk.


Til helga venter kamp mot BSI i Bergen, mens 10. oktober er det klart for trønderoppgjør i Stodhallen: Stod Volley møter NTNUI .