Jubelen har stilnet – siktet for juks med flybilletter

Den daglige lederen i Stod volleyballklubb er siktet for bedrageri, og klubben har fått en foretaksstraff på 50.000 kroner.

Stod Volley - CSM Bucuresti

Stod-jentene kunne juble over seieren i europacupen mot rumenske Bucuresti for noen sesonger siden. Nå er elitesatsingen i Stod lagt ned, og den daglige lederen siktet for bedrageri.

Foto: Arne Fenstad / NRK

Den daglige lederen i klubben skal i flere år ha jukset med bestilling av flybilletter ved å oppgi feil alder på spillerne, skriver Trønder-Avisa .

La ned elitesatsingen

Ifølge politiet skal dette være gjort for å spare penger. Stod volley måtte nylig legge ned elitesatsingen på grunn av dårlig økonomi.

Klubben har vært den ledende på kvinnesiden i norsk volleyball de siste årene og har vunnet en kongepokal, tre seriegull og tre nordiske mesterskap. Klubben har også deltatt i europacupspill, og kom helt til kvartfinalen i 2015 .

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å beklage. Det er veldig leit at klubben har havnet i denne situasjonen, sier den daglige lederen til Trønder-Avisa. Lederen understreker at han ikke har hatt noen personlig vinning i denne saken.

68.000 kroner

Politiet i Nord-Trøndelag mener klubben har jukset med spillernes alder for å skaffe seg billigere flybilletter. Såkalte ungdomsbilletter. Ifølge siktelsen skal dette dreie seg om drøye 68.000 kroner.

Denne uka må derfor den daglige lederen møte i Inntrøndelag tingrett, siktet for bedrageri.

Både Norsk volleyballforbund og Olympiatoppen mener avdekkingen av bedraget både er trist og sjokkerende, skriver Trønder-Avisa.