Normal

Her voktes Nav-kontoret etter drapstrusler

Mannen som truet med å drepe Nav-ansatte i Trondheim i går er sluppet fri. Nav-kontoret har sørget for vakthold i lokalene for å sikre seg mot mannen.

Vakthold ved NAV-kontor Lerkendal

Nav Lerkendal har utplassert vakt i lokalet for å hindre at mannen som truet ansatte på livet i går kommer inn.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

– Vi har vakthold i lokalet rett innenfor døra. På den måten ser vakta hvem som kommer og kan hindre mannen i å komme inn hvis han dukker opp, sier leder ved Nav Lerkendal, Harald Solbu, til NRK.

Mannen er løslatt

Det var tirsdag ettermiddag at en mann i 20-årene ringte inn drapstrusler via Nav sitt kontaktsenter.

Telefonen ble besvart av NAV i Horten som igjen varslet politiet. Samtalen ble raskt sporet til Trondheim, der politiet satte i gang en større væpnet aksjon da det ble klart at mannen befant seg på Nav-kontoret på Lerkendal.

– Mannen er avhørt og løslatt. Politiet ser ingen grunn til å varetektsfengsle mannen og mener det ikke er fare for gjentakelse, sier krimvaktleder Frode Tyvoll til NRK.

Politiet vil ikke si noe om hva mannen har forklart i avhør om hvorfor han framsatte drapstruslene. Ifølge Adresseavisen har politiet kilder på at mannen tidligere har uttalt et ønske om å drepe noen på Nav.

Uønsket i lokalene

Harald Solbu

Harald Solbu, leder ved Nav Lerkendal, har sørget for vakthold ved døra.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

De ansatte ved Nav Lerkendal ble i dag på nytt orientert om situasjonen. Opplysningene om at mannen var løslatt førte til at ledelsen besluttet å innføre vakthold.

NAV prøver nå å komme i kontakt med mannen på andre måter.

– Vi vil ikke at han kommer hit fysisk, men ønsker å bistå på andre måter slik at han får avklart sine tjenester og får den hjelpen han trenger, sier Solbu.

– Hva tenker du om at mannen nå er løslatt?

– Politiet har vurdert det slik at han kan slippes fri, og det må vi forholde oss til. Vi er kjent med at det skal mye til før politiet holder folk over tid i varetekt. Vi ønsker ikke denne personen inn i våre lokaler, men vil prøve å hjelpe på andre måter.

Vant til vakthold

De ansatte har reagert forskjellig på opplysningene om at mannen nå er sluppet fri.

– De fleste er ganske rolige i forhold til det som har skjedd. Mange har vært oppe i situasjoner før der folk blir fortvilt og oppfører seg truende. Verbale trusler er ingen uvant situasjon, sier Solbu.

Nav-kontoret på Lerkendal har derfor hyppig kontakt med Securitas som holder til i samme bygg. De har en fast avtale om at vaktselskapet kommer innom flere ganger hver dag.

– Vi setter stor pris på at vi får vakthold når vi trenger det. Det var en alvorlig trussel som ble framsatt i går som vi tar på alvor.

– Hvor lenge vil dere ha vakthold ved døra her?

– Det vurderes fra dag til dag, ut fra kontakten vi oppnår med personen som truet oss i går, avslutter Solbu.

NAV-kontor Lerkendal

En mann i 20-årene drapstruet ansatte ved Nav-kontoret på Lerkendal i går. I dag voktes dørene av Securitas.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK