NRK Meny
Normal

Slo ring rundt sykehuset

Over tusen personer møtte opp for å slå ring rundt akuttavdelingen ved Orkdal sykehus lørdag. Aksjonsleder Ingrunn Snuruås, var overveldet av responsen.

Aksjon Orkdal

Med alle som møtte opp rakk ringen av mennesker helt rundt sykehuset.

Foto: Liv Tøndel

– Jeg visste at jeg hadde folk i ryggen, men at det skulle bli så stort som dette hadde jeg aldri trodd, sier Ingrunn Snuruås til NRK.

Snuruås er aksjonsleder og den som står bak initiativet om å danne en ring rundt sykehuset, for å vise at lokalbefolkningen ønsker å bevare akuttmottaket lokalt.

Flere enn tusen påmeldte

Ingrunn Snuruås

Aksjonsleder Ingrunn Snuruås

Foto: Liv Tøndel

Snuruås er klar på at det er all støtten som har gjort dette mulig.

– Jeg ville ikke klart noe av dette alene, og du får jo en boost av å kjenne at du har alle disse flotte menneskene i ryggen, understreker hun.

Da hun opprettet Facebook-gruppen «Vi som vi slå ring rundt akutten på Orkdal», fikk den raskt veldig mange medlemmer. Og eventet lørdag hadde over 1100 påmeldte. Snuruås sier det er vanskelige i å vite akkurat hvor mange som møtte opp, men sier de var mange.

– Jeg vil si over tusen for det var jo flere som ikke hadde mulighet til å melde seg på via Facebook også, forklarer hun.

– Ta vare på det vi har

Lilly Gunn Nyheim

Lilly Gunn Nyheim, ordfører i Surnadal.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Lilly Gunn Nyheim er ordfører i Surnadal, men tok lørdag turen til Orkanger for å være med på å danne ring. Hun var ikke tvil om hun skulle delta.

– Det er veldig viktig for oss i kommunen å få være en del av St. Olavs Hospital. 95 prosent av akuttkjøringen fra oss går nettopp til St. Olavs, sier Nyheim.

Ordføreren mener det er viktig å være på hugget.

– Mads Gilbert mana til sykehuskamp over hele Norge for å redde lokalsykehusene nå, og det er utsagn jeg støtter. Nå må vi ta vare på det vi har, understreker Nyheim.

Rundt 1000 personer samlet seg og slo ring om Orkdal sykehus. 
- Fantastisk og magisk, sier aksjonsleder Ingrunn Snuruås.

Over tusen personer møtte opp for å slå ringt rundt akuttavdelingen ved Orkdal sykehus. - Fantastisk og magisk, sier aksjonsleder Ingrunn Snuruås.

Samla underskrifter

I overkant av 700 underskrifter ble samlet sammen under aksjonen søndag, og disse skal overleveres styret i Helse Midt-Norge, ifølge Snuruås.

– Og hvis ikke de vil ha dem, skal vi overlevere dem personlig til Bent Høie. Dette handler om å ta standpunkt og vise at vi bryr oss, sånn at de skjønner de ikke bare kan raserer lokaltilbudet vårt, avslutter aksjonslederen.

Protokoll

Over 700 mennesker har så langt skrevet under i protokollen. Den blir liggende i resepsjonen på sykehuset frem til neste styremøte.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Video fra Trøndelag

Blå himmel og fine forhold- vinterferien er i gang i Trøndelag.
På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.