Slik kan campus på NTNU bli seende ut

NTNU har siden november 2016 hatt gående en idé- og plankonkurranse for et samlet campus i Trondheim. Mandag ble vinneren offentliggjort.

NTNU-planer Veien videre - perspektiv fra Klæbuveien
Foto: FINN EGIL JOHANSEN

TNU-planer: Veien videre

– Vi har valgt å utnevne prosjektet «Veien videre» som vinner, sa juryleder Karolina Ganhammar under pressekonferansen.

Fire idéforslag var valgt ut av en fagjury til å gå videre i konkurransen om hvordan campus ved NTNU i Trondheim skal se ut. I tillegg har publikum hatt mulighet til å stemme fram ett forslag.

– Juryen har jobbet intensivt og jeg vil takke for det arbeidet dere har gjort, sa Ganhammar.

– Gjennomtenkt grep

Juryen råder NTNU til å engasjere prosjektgruppen bak forslaget «Veien videre» til utredninger og utarbeidingen av den fysiske planen for ny campus. De mener at prosjektet Veien videre viser et tydelig og gjennomtenkt grep for NTNUs fremtidige campusutvikling.

Det er også det konseptet de mener best ivaretar potensialet for å tilføre urbane kvaliteter til bydelen, med en foreslått kontinuerlig utvidelse av Klæbuveien og tydelige innganger til campus i sør og nord.

Nytt campus skal etter planen være ferdig i 2025.

NTNU-planer: Veien videre - vinterillustrasjon
Foto: FINN EGIL JOHANSEN

– Vi ser frem til å videreutvikle vinnerteamets visjon for samla campus når vi nå fremover starter arbeidet med fysisk plan i tett samarbeid med Trondheim kommune, sier prosjektsjef Merete Kvidal.

Vinnerne er KOHT Arkitekter, et relativt nyoppstartet arkitektkontor.

– Vi er fire unge arkitekter, med stor lidenskap for faget. Vi har hevdet oss i flere konkurranser, med internasjonal deltakelse, i løpet av det siste året, sier Christopher Wilkens, partner i KOHT, i en pressemelding fra NTNU.

Med på laget har de med seg MIGRANT AS med Øystein Grønning på byplan. På landskap samarbeider teamet med SLA landskapsarkitekter.