Hopp til innhold

Slik blir årets Olsokdager

Olsokdagene er i gang. Som vanlig er det «Spelet om Heilag Olav» som trekker flest folk, men foredragene blir stadig mer populære.

Spelet om Heilag Olav på Stiklestad 2014

Olsokdagene på Stiklestad i Verdal starter søndag klokken 16. «Spelet om Heilag Olav» er fortsatt det største trekkplasteret. Det har vært knyttet mye spenning til endringene som instruktør Hanne Tømta har gjort.

Foto: Hans H. Bjørstad

Ingegerd Eggen

Ingegerd Eggen er fornøyd med pågangen på foredragene under årets Olsokdager på Stiklestad. – Det er ekstra fint at folk i alle aldre er interessert, sier Eggen.

Foto: Rikke Lunde Andersen / NRK

– Vi har merket de siste par årene at talerstolen på Stiklestad blir mer og mer populær. Jeg tror en av grunnene er at mange folk er opptatt av urolighetene i verden vi lever i, sier avdelingssjef på Stiklestad nasjonale kultursenter, Ingegerd Eggen.

Olsokdagene har offisiell åpning søndag klokken 16 på Stiklestad i Verdal. Allerede i forrige uke var billettene til flere av foredragene utsolgt.

Per fugelli

Per Fugelli skal holde foredrag om de største vendepunktene i livet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Fugelli skal snakke om fødsel og død

– Vi har hatt særlig pågang på foredraget til årets olsokprofil, Sidsel Wold, og foredraget til Per Fugelli, sier Eggen.

Årets tema for Olsokdagene er vendepunkt, for å markere et vendepunkt som skjedde for 1000 år siden: Olav Haraldsson vant slaget på Nesjar, og ble konge.

Per Fugelli kommer til å snakke om de aller største vendepunktene i livet: Om fødsel og død. Det er fortsatt mulig å få ståplasser til foredraget hans.

Sidsel Wold

Journalist og forfatter Sidsel Wold er årets olsokprofil.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Sidsel Wold skal i programposten Møte med årets olsokprofil i samtale med Anne Grosvold.

Pågangen fra publikum har vært så stor at arrangementet må flyttes til borggården for å få plass.

Mye spenning knyttet til «Spelet»

I fjor var det totalt 16.000 publikummere på «Spelet om Heilag Olav». Eggen forventer noe av det samme i år.

– Spelet er selve høydepunktet. I år er det mange forandringer i spelet. Det blir spenennde å se hvordan publikum reagerer, sier Eggen.

Trond Espen Seim

Trond Espen Seim har rollen som Olav Den Hellige.

Foto: NRK

Det har vært mye spenning knyttet rundt både ny hovedrolleinnehaver, Trond Espen Seim, og ny instruktør, Hanne Tømta.

– Seim er en meget dyktig og hardtarbeidende skuespiller som jeg tror vil gjøre en god rolle som kongen. Det blir veldig spennende å se hva Tømta gjør med spelet. En forandring er jo at spelet skal foregå på kveldstid - ikke nattestid som det har gjort de siste tre årene, sier Eggen.