Skulle ta ferie – men så ble butikken knust av tyver

Eierne av gullsmedbutikken i Levanger som ble utsatt for et innbrudd i natt, vet foreløpig ikke hvor store verdier som er stjålet.

Gullsmedran Levanger

Marit Pettersen må utsette ferien etter at gullsmedbutikken ble ødelagt av tyver i natt.

Foto: Vegard Woll / NRK

Marit Pettersen (63) var i ferd med å ta ferie i dag, da hun ble vekket i 04-tida med melding om at en bil hadde kjørt inn i butikken hennes i Levanger sentrum.

– Vi fikk beskjed om at det hadde vært innbrudd, men fikk ikke tilgang til butikken før i 0830-tida fordi politiet måtte vente på kriminalteknikere fra Trondheim, forteller hun til NRK.

Gullsmedran Levanger

Bilen knuste butikkvinduet under innbruddet natt til fredag.

Foto: Vegard Woll / NRK

Åpner butikken

– Men da kom vi oss inn, men så langt vet vi ikke hvilke varer som er blitt stjålet. Nå har vi ryddet opp og skal åpne butikken senere i dag. Og den planlagte ferien må vi utsette, sier hun fredag formiddag.

Politiet fikk melding om innbruddet i en gullsmedbutikk i Levanger ved 03.23-tiden i natt. En forbipasserende tipset politiet om at en hvit pickup hadde kjørt gjennom et vindu i butikken. Bilen ble stjålet i samme område tidligere på natten.

– Det var veldig rart å se bilen stå inne i butikken, men sånn er det bare, sier Pettersen som også har vært utsatt for innbrudd og innbruddsforsøk i butikken sin tidligere.

Gullsmedran Levanger

Bilen har ødelagt butikklokalet i Levanger.

Foto: Vegard Woll / NRK

Ikke mange varer

Hun var i ferd med å legge om driften av gullsmedbutikken, og hadde ikke så mange varer som vanlig i butikken som hun pleier.

– Derfor tror jeg ikke det dreier om så store verdier, men det er litt for tidlig å si noe sikkert om det, understreker hun.

Politiet setter sjokkbrekket i Levanger i sammenheng med at en mann stakk to personer med kniv i Skogn senere i natt.

En av disse er alvorlig skadd. Mannen som stakk, ble skutt i beinet av politiet. Han og den andre mannen har moderate skader. Alle sammen er i 20-årene, opplyser politiet.

Gullsmedbrekk Levanger

Bilen hadde rygget inn i gullsmedbutikken i Levanger.

Foto: Vegard Woll / NRK