Hopp til innhold

Politiet avfyrte skudd etter knivstikking i Skogn: Nabo så blodig mann på trappa

En mann i 20-årene er alvorlig skadd etter knivstikking i Skogn i Trøndelag i natt. En annen er tatt til sykehus med lettere knivskader. En tredje har moderate skuddskader etter at politiet skjøt han i beinet, da de aksjonerte etter et sjokkbrekk hos en gullsmed i Levanger.

Politiet i boligfeltet i Skogn hvor de avfyrte skudd under en aksjon

MYE POLITI: Politiet på plass i boligfeltet i Skogn fredag morgen. Det var i en bolig i området at politiet avfyrte skudd under en aksjon natt til fredag.

Foto: Helene Solheim / NRK

Mannen som er alvorlig skadd er tatt til St. Olavs hospital, opplyser Helse Nord-Trøndelag. De to andre, som også er i 20-årene, ligger begge til observasjon ved Sykehuset Levanger.

Store politistyrker rykket ut til Skogn sentrum etter melding om en alvorlig knivepisode klokka seks fredag morgen.

Politiet sa tidligere i dag at de så episoden i sammenheng med det de kaller sjokkbrekket i en gullsmedforretning på Levanger i natt – hvor en bil kjørte gjennom glassruta til butikken.

Sjokkbrekk på Levanger i Trøndelag.

SJOKKBREKK: Politiet setter episoden i sammenheng med det de kaller sjokkbrekket av en gullsmedforretning på Levanger i natt.

Politiet trakk våpen

– I forbindelse med oppfølging av dette innbruddet, var vi på en adresse på Skogn. Mens politiet var der ble to personer knivstukket, sier operasjonsleder Ebbe Kimo til NRK.

Knivstikking i Skogn

KNIVSTIKKING: Det var under etterforskningen av et gullsmedbrekk, at to personer ble knivstukket på Skogn. Den antatte gjerningspersonen ble skutt i foten av politiet.

Foto: Vegard Woll / NRK

Politiet valgte derfor å trekke våpen. Personen som skal ha utført knivangrepet ble skutt i foten av politiet.

Det skal ifølge Kimo ikke ha vært snakk om en gisselsituasjon og ingen av politifolkene ble skadd.

Politiet opplyser at de nå har kontroll på situasjonen og at de nå har avsluttet den operative politioperasjonen.

Nabo hørte skuddene

NRK har snakket med en av naboene til bygningen i Skogn som NRK har snakket med. Mannen ønsker å være anonym. Han forteller at politiet var ved boligen også litt over klokka 22 i går kveld, altså før gullsmedranet. Politiet dro, men i mellomtida skjedde gullsmedranet i Levanger. En halvtime senere var både politiet og de antatte gjerningspersonene tilbake i boligen.

Sjokkbrekk i Levanger

UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere undersøker åstedet for innbruddet i Levanger.

Foto: Vegard Woll / NRK

Da begynte ting å eskalere. De hadde vært her en times tid, og etter en times tid ble det avfyrt skudd. Det var sikkert i forbindelse med knivstikkingen som foregikk i gangen, sier naboen.

– Var smellene høye?

– Jeg hørte det veldig godt. Jeg lå halvveis og sov.

– Våknet du av skuddene?

De var ganske oppflenget. Det ble mye politi etter hvert, og de kom løpende. De hadde vært der i ganske lang stund før det eskalerte, forteller mannen.

Så blodig mann på trappa

Jeg tror det var en politi som løp ut og hentet pistolen etter første gangen jeg hørte at det smalt. Det er godt mulig det hadde skjedd noe i gangen. Så løp han inn igjen, og da kom det enda et smell, forklarer naboen.

Politiet fortsatte å løpe inn og ut av boligen, og etter hvert kom andre ut.

– Jeg så at det kom ut en fyr som ble tatt av klærne, til bar overkropp. Han ble lagt på trappa, og var blodig, sier han.

– Etter ei lita stund, da ambulansen kom, ble en til båret ut. Den tredje personen, som det står om i avisa, så jeg ikke.

Politiet på plass i området i Skogn hvor de avfyrte skudd i natt

Etterforskere fra politiet jobber i boligområdet i Skogn.

Foto: Helene Solheim / NRK

Rygget inn i butikk

Politiet fikk melding om innbruddet i en gullsmedbutikk i Levanger ved 03.23-tiden i natt.

Gullsmedbrekk Levanger

En forbipasserende tipset politiet om at denne hvite pickupen hadde kjørt gjennom et vindu i gullsmedbutikken i Levanger i natt.

Foto: Vegard Woll / NRK

En forbipasserende tipset politiet om at en hvit pickup hadde kjørt gjennom et vindu i butikken. Bilen ble stjålet i samme område tidligere på natten.

– Det er litt tidlig å si om vi har pågrepet de mistenkte for innbruddet, sier operasjonsleder Kimo.

– Ikke noe trivelig

Hendelsen har satt sitt preg på nabolaget.

– Sønnen min ringte fra Trondheim. Han sa at jeg måtte gå i dekning på Skogn. «Hva sier du?» sa jeg? forteller Brit Laila Nyborg til NRK.

– Det er ikke noe trivelig at det foregår slikt på stille og rolige Skogn.

Brit Laila Nyborg bor i nabolaget på Skogn i kveld der det ble avfyrt skudd

Brit Laila Nyborg bor i nabolaget hvor det ble avfyrt skudd.

Foto: Helene Solheim / NRK

Aksjonen natt til fredag skjedde i en bolig kommunen eier i Skogn, bekrefter kommunen til NRK. De som får bo der, er personer som trenger å bo et sted inntil de får et vedtak om at de er berettiget til å få bo i en kommunal bolig. Det er NAV som tildeler plasser i boligen.

– Kommunen tar ikke tak

Naboen som ønsker å være anonym, synes det er trasig at det ble en politiaksjon og avfyrt skudd i nabolaget. Det har ifølge ham vært bråk i boligen der de antatte gjerningspersonene bor flere ganger den siste tida.

– Det er ikke lenge siden de kom og hentet han som bor i boligen lengst bort på dagtid. Da kom det små barn gående forbi på vei hjem, for dette er skoleveien for alle som bor her i det største boligfeltet på Skogn, forklarer mannen.

Ifølge naboen har kommunen sagt at området er trygt, selv om han har sett politiet på stedet flere ganger i uka.

– Vi så nå hvordan det gikk i dag. Med tanke på barna, er ikke det noe trivelig. Vi har sagt ifra til kommunen flere ganger hva som skjer her. De tar ikke noe tak, de plasserer tydeligvis bare flere folk som ikke klarer seg sammen, sier han.

Tore Sundal, boligkonsulent i Levanger kommune, sier at kommunen kan ha fått en eller to henvendelser om bosituasjonen i huset, men ikke noe mer. Han kan ikke uttale seg om den aktuelle hendelsen.

Knivstikking Skogn