Skal sette en ny standard for RBK

Hallvar Thoresen er ansatt som ny speider i Rosenborg. Kåre Ingebrigtsen gleder seg til å jobbe med en fotballegende.

Thoresen

Hallvar Thoresen erstatter Stig Torbjørnsen som speider i Rosenborg.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

58-åringen har skrevet under på en treårskontrakt med Rosenborg, melder klubben på sine nettsider.

– Dette er Norges største klubb og en stor sportslig utfordring. Klubben ønsker å utvikle et speidersystem som sikrer spillerekrutteringen til A-laget. Det er en stor utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt, sier Thoresen til NRK.

Kjenner det Skandinaviske markedet

Mens forgjenger Stig Torbjørnsen hadde sin ekspertise på det afrikanske markedet, har Thoresen jobbet mest med spillere fra nabolandene.

– Min kompetanse ligger først og fremst i Skandinavia. og det er der klubben ønsker å konsentrere arbeidet. Først og fremst skal vi ta en god diskusjon om hva Rosenborg ønsker og hva vi har behov for. Vi må spørre oss selv om hvor vi kan finne de spillerne vi trenger med de ressursene vi har til rådighet.

Ingebrigtsen: – Strålende signering

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen kan smile fra øre til øre etter at klubben har ansatt Hallvar Thoresen som speider.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Dette er veldig bra for oss. Vi har jobbet med å få på plass Hallvar en stund, sier trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

RBKs spillestil ble avgjørende for at de valgte Thoresen som ny speider.

– Han er vokst opp med 4-3-3 gjennom spill i Nederland, og han har jobbet i store klubber der etter at spillerkarrieren var ferdig. Sammen kan vi sette en ny standard og struktur for klubbens speidersystem.

Ingebrigtsen gleder seg til å jobbe sammen med Thoresen.

– Han er hardtarbeidende, og en strålende fyr med et stort nettverk. Det vil vi nyte godt av. Det minsker risikoen for feilkjøp, og det er viktig å ha en speider som kjenner struktur og spillere.

Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen er overbevist om at Hallvard Thoresen vil gjøre en god jobb som talentspeider for klubben.

Kåre Ingebrigtsen har store forventninger til Hallvar Thoresen.

Lærte mye i Nederland

I 2008 ble Thoresen ansatt i speiderteamet til den nederlandske toppklubben Twente, med hovedansvar mot det skandinaviske markedet.

– Det som nederlenderne er gode på er systematikk og struktur i speiderarbeidet. De tenker langstiktig og har en god plan. Den systematikken tar jeg med meg inn i jobben i Rosenborg.

Thoresen har 50 landskamper for Norge mellom 1978-1989. Han har blant annet vært trener i Brann, Strømsgodset og Odd. Han har også erfaring som sportssjef i Odd og han har vært spillerutvikler i Lillestrøm.