Sju sauekadavre på fjorten dager i Selbu

Seks sauer er tatt av bjørn i Moslet-Kulset beitelag. Tilsammen er det funnet sju kadavre i Selbu de siste fjorten dagene.

sauekadaver

TATT AV BJØRN: Sauen ble funnet ved Østrungen i Selbu.

Foto: Hans Ivar Stene

Hans Ivar Stene i Moslet-Kulset beitelag i Selbu, kan fortelle at det er funnet to sauekadaver ved Østrungen i Øverbygda i dag.

– Det er ikke noe tvil om at det er bjørn. De hadde nesebitt, juret var borte og brystfettet var tatt, forteller Stene.

Tror flere er tatt

sauekadaver

SJETTE SAU: Beitelaget Moslet-Kulset har funnet seks sauekadaver de siste fjorten dagene.

Foto: Hans Ivar Stene

Dette er den femte og sjette sauen som er tatt av bjørn i deres beitelag. Til sammen er det funnet sju kadavre i samme område. Stene tror flere sauer er tatt også, da alle voksne sauer i beitelaget er utstyrt med radiobjeller, og flere har sluttet å sende.

– Når bjørn tar dem, blir de ofte liggende opp ned i en bekk, og da slutter bjellene å sende.

Beitelaget vet derfor ikke hvor de siste er.

– Det er ikke noe trivelig, for vi vet ikke om de er døde eller skadet. En vi fant tidligere var oppegående og beitet, men juret var spist opp, og sauen måtte derfor avlives, sier Stene.

Forlenget fellingstillatelse

Beitelaget har fått fellingstillatelse på bjørn tidligere, og fikk i dag forlenget den med en uke. Foreløpig ansees jakt derimot som nytteløst, da sauene trolig ble tatt for to-tre dager siden.

– Det er håpløst å begynne å jakte på et to dager gammelt spor. Vi må vente til vi finner noe nyere eller får noen observasjoner før vi begynner med jakt, sier Stene.

Laster kart, vennligst vent...

Sauene ble funnet ved Østrungen i Øverbygda, Selbu.