Satser mot toppen med unge spillere

Til tross for at Byåsen har møtt en del utfordringer det siste året, stiller klubben med et ungt og sterkt lag før kveldens sesongstart mot HK Halden.

Emilie Hegh Arntzen og Arne Högdahl

KLARE: Den 23 år gamle OL-spilleren Emilie Hegh Arntzen og trener Arne Högdahl er klare for sesongstart.

Foto: ANNE HEIDI RØSTAD / NRK

Byåsen har den siste tiden vært preget av skader og sponsorer som har trukket seg. Nå skal unge spillere og ny trener få laget på rett kjøl.

– Denne sesongen skal vi kjempe helt i toppen. Vi kjemper om medalje, også gull, sier daglig leder i Byåsen håndball, Jørgen Nygård Pedersen.

Tirsdag starter sesongen for jentene hvor de møter HK Halden i Trondheim spektrum klokken 18:30.

– Halden har vært en hard nøtt å knekke. De har tidligere gjort det vanskelig for lag som har vært bedre enn seg selv, men vi forventer jo at vi skal vi skal ta dem, smiler han.

Mye ungt blod

Denne sesongen består spillerstallen av en gjeng med unge og fremadstormende spillere, ifølge Nygård Pedersen.

Det er spillere som representerer hele 14 lokale klubber. I tillegg til OL-deltakerne Ida Alstad og Emilie Hegh Arntzen.

– Vi har en kjempespennende spillerstall. Mange unge trøndere. Snittalderen er 21,7. Det er kjempeungt, sier Byåsen-lederen.

LES OGSÅ: Byåsen håndball reddet fra konkurs

Gikk nesten konkurs

For å kunne holde på disse unge spillerne, understreker Pedersen viktigheten av å ha god nok økonomi, da flere av spillerne er svært attraktive på markedet

– Utenlandske klubber er for eksempel interessert i Silje Waade. Vi trenger økonomi til å stå imot presset fra disse klubbene. Hvis vi får beholde spillerne våre, da blir vi gode, påpeker lederen.

I fjor ble klubben reddet fra konkurs etter at hovedsponsor Rema 1000 trakk seg ut. Laget fikk likevel inn 700.000 kroner gjennom dugnadsarbeid i tillegg til sponsorstøtte fra HENT og Sparebank1.

LES OGSÅ: Dorsin inn i håndballstyret til Byåsen

Preget av skader

Det er ikke bare sponsorinntekter som har vært en hodepine for klubben den siste året, men både Moa Högdahl og kaptein Marie Henriksen har vært utsatt for skader som har tatt tid å gjenopprette. Högdal er spilleklar igjen, mens Henriksen er under opptrening.

– Vi vet ikke helt hvor lang tid det tar eller hvor det ender, men hun tar opptreninga veldig seriøst. Hun er en kjempeviktig brikke i laget, understreker Nygård Pedersen.

LES OGSÅ: Arne Högdahl ny Byåsen-trener

Trenerbytte

I januar ble det klart at det er Arne Högdahl som har fått jobbe med å lede Byåsen mot toppen denne sesongen. Han har lang erfaring som trener på toppnivå både i Østerrike og Norge, og har tidligere vært vikartrener for Byåsen.

– Jeg tror det kan bli spennende. Det er allerede spennende, og det blir ikke mindre spennende hvis vi får beholde spillerne vi har, sa den nye treneren tidligere i år.

Nygård Pedersen er så langt svært fornøyd med Högdahl.

– Foreløpig har det gått veldig bra. Arne tenker utvikling, og med et så ungt lag som vi har så er det kjempeviktig å utvikle disse til å bli landslagsspillere, sier han.