Hopp til innhold

Valgte Vipers etter åtte sesonger i Byåsen

Knapt fem måneder etter at Silje Waade inngikk en tre års kontrakt med Byåsen forlater hun nå håndballklubben.

Silje Waade

– Jeg tror Vipers er en treningsgruppe med mer rutine, sier Silje Waade om nyklubben.

Foto: Kjartan Ovesen/NRK

Mandag ble det kjent at stjørdalingen, med 16 landskamper for Norge, har skrevet under en toårskontrakt med Vipers fra Kristiansand. Hun begynner allerede i juli.

Mister nøkkelspiller

Waade (24) har åtte sesonger bak seg for Byåsen og har vært en nøkkelspiller på laget. I Byåsen må de nå bygge opp et nytt lag og klubbledelsen er ikke bare glad for at Waade forsvinner.

– Klart at vi ikke ønsker at hun skal dra, men samtidig har vi en viss forståelse for at hun vil oppnå noe ekstra, sier Byåsen-trener Roger Kvanli.

Er dere satt tilbake?

– Ja, vi blir satt tilbake. Det er rutinen i laget som forsvinner, men vi må i stedet tenke fremover og forsøke å få tak i en ny spiller for å bygge et nytt lag som vi skal gjøre det stort med, sier Kvanli.

Byåsen

– Det er en utfordring for oss at det forsvinner for mange spillere hvert år. Vi bygger opp mange, men de forsvinner. Klart vi ønsker å bli seriemestre vi også, sier Byåsen-trener Roger Kvanli.

Foto: Morten Andersen / NRK

Klausul i kontrakten

– Jeg hadde en klausul i kontrakten min som Byåsen ikke overholdt. Så tok Vipers kontakt med meg, det er jo Norges beste lag, og da kjente jeg på å ta den sjansen da den kom, sier en glad Silje Waade.

Mandag var hun på trening med klubbvenninnene i Byåsen, som vanlig.

– Vipers har et prosjekt på gang, de viste jo allerede i fjor at de er å regne med i Europa og i norsk serie. Nå får de ny trener, som jeg har veldig stor tro på. Det virker som om han er en veldig god spillerutvikler og det er et prosjekt jeg har veldig lyst til å delta i, sier Silje Waade som forklaring på klubbskiftet.

Byåsentrening

God stemning, tross den overraskende nyheten, på Byåsen-trening mandag.

Foto: Morten Andersen / NRK

Høyere treningsnivå enn i Byåsen

Waade forventer et høyere treningsnivå når hun nå kommer til Vipers.

– Vipers er en treningsgruppe med litt andre type spillere enn vi er her. Laget er sammensatt av både unge og eldre spillere, noe som gjør at jeg kan være med i et treningsmiljø som er høyere enn det vi har i Byåsen, sier Waade.

Vipers skriver på sine nettsider at Silje Waade er en spiller som vil forsterke lagets forsvar, og som kan spille i flere posisjoner fremover på banen.