Byåsen håndball reddet fra konkurs

Håndballaget sto i fare for å gå konkurs. Når har klubben samlet inn over en million kroner på dugnad og har berget driften inntil videre.

LHKs Heidi Løke i duell med Byåsens Mari Kristine Søbstad Molid

UNNGÅR KONKURS: Byåsen har vært i pengemangel etter at hovedsponsoren trakk seg ut. Nå har klubben samlet inn nok penger til å sikre videre drift.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Etter at hovedsponsor Rema 1000 trakk seg ut har Byåsen vært i pengeknipe. Klubben har manglet en million kroner for å kunne fortsette videre drift og det så lenge ut som at Byåsen måtte avvikle. Nå har klubben derimot klart å samle inn nok penger til å sikre videre drift.

På dugnad klarte lagets spillere å samle inn rundt 700.000 kroner. Etter en pressekonferanse i dag ble det også klart at bedriftene HENT går inn med 250.000 kroner og Heimdal bolig går inn med 125.000 kroner.

– Vi måtte ha inn en million kroner før månedsskifte august-september. Det har vi klart det er grunnen til at vi kalte inn til pressekonferanse. Vi har fått hjelp fra over 400 ulike bidragsytere til å samle inn pengene, sier styreleder i Byåsen Tore Bull Hedel til NRK.

Må ha mer penger til nyttår

Selv om klubben har reddet den videre driften er de fortsatt i pengemangel. Slik NRK forstår det trenger trønderklubben fortsatt en ny million til nyttår.

– Nå håper vi at flere vil bidra, slik at vi får noen langsiktige avtaler på sponsorsiden, sier Bull Hedel.

– Byåsen er et lag med stort potensiale og det er grunnen til at vi hjelper til. I første omgang har vi bidratt med en førstehjelpspakke, sier administrerende direktør i HENT, Jan Jahren.

I tillegg til pengemangel jakter også klubben på en ny daglig leder etter at Torbjørn Balstad slutter den 31. august. Balstad har vært daglig leder for håndballklubben i åtte år.

LES: Ny sponsor sikrer mesterligakvalik

Kuttet kraftig de siste årene

Byåsen har de siste årene kuttet kraftig for å senke kapitalbehovet fra sju til fem millioner kroner per sesong for å drive klubbens elitesatsing. Dermed er smertegrensen allerede nådd, skriver adressa.no.

LES: Byåsen styrer mot millionunderskudd

SE TV-REPORTASJE MED BLIDE BYÅSEN-PROFILER HER:

Såååååå glad ble Byåsen-profilene som selv har samlet inn store summer på dugnad